נשיא ארה"ב דונלד טראמפ התייחס הלילה (שני) לסוגיות אזוריות במהלך פגישה עם אנשי עסקים בבית הלבן. בדבריו התייחס למגעים עם איראן, לשיחות עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, למאמצים להשבת החטופים ולביקורת שהפנה כלפי הפעילה הסביבתית גרטה תונברג.
"אנחנו עושים הרבה עבודה בנושא איראן עכשיו. הם טובים במו"מ - קשוחים מאוד", אמר טראמפ. לדבריו, מתקיים כעת מו"מ ישיר מול איראן, כאשר פגישה נוספת בין הצדדים צפויה להתקיים ביום חמישי הקרוב. "הם מבקשים דברים שאי אפשר לעשות. הם לא מוכנים לוותר על מה שהם צריכים לוותר. הם רוצים להעשיר - ואנחנו לא מוכנים שהם יעשירו. בינתיים הם לא שם. הם הביעו בפנינו את דעתם לגבי העסקה - ואני אמרתי שזה לא מקובל".
טראמפ התייחס גם לשיחה שקיים לאחרונה עם ראש הממשלה נתניהו. "השיחה עם נתניהו הייתה טובה. דיברנו על הרבה נושאים, כולל לבנון", אמר. "אנחנו מנסים להשיג עסקה עם איראן כדי שלא יהיה הרס ומוות. בקרוב נגלה אם זה אפשרי".
בנוגע למגעים להשבת החטופים מעזה, אמר טראמפ: "אנחנו בעיצומו של מו"מ בינינו לבין חמאס וישראל. איראן גם היא מעורבת. אנחנו רוצים להחזיר את החטופים הביתה".
כשנשאל על המשט ועל דבריה של גרטה תונברג, השיב טראמפ: "היא אדם מוזר וכועס מאוד. היא צריכה ללכת לטיפול בסדנה לניהול כעסים".