וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תאילנד וקמבודיה מעבות כוחות בגבול בעקבות חילופי אש

עודכן לאחרונה: 8.6.2025 / 7:48

תאילנד חיזקה את הנוכחות הצבאית שלה לאורך הגבול עם קמבודיה - כך מסר היום (שבת) שר ההגנה התאי, בעקבות דיווחים על תגבור כוחות בצד הקמבודי.

המתיחות בין שתי המדינות שבדרום-מזרח אסיה גברה מאז נהרג חייל קמבודי ב-28 במאי בעימות קצר באזור גבול לא מסומן. בימים האחרונים, שתי המדינות השמיעו הצהרות זהירות המביעות מחויבות לדיאלוג לפתרון המשבר.

אך , פומתאם וצ'יאצ'אי, שר ההגנה התאי המשמש גם סגן ראש, אמר שקמבודיה דחתה הצעות שעלו בשיחות שהתקיימו ביום חמישי, שלדבריו היו עשויות להוביל להרגעת המצב.

"יתרה מכך, חיזוק הנוכחות הצבאית (של קמבודיה) החריף את המתיחות לאורך הגבול," מסר פומתאם בהצהרה. "בשל כך, ממשלת ממלכת תאילנד ראתה לנכון לנקוט בצעדים נוספים ולחזק את היערכותנו הצבאית בהתאם."

הוא לא מסר פרטים על היקף הכוחות משני הצדדים.

בהצהרה נפרדת ביום שבת, צבא תאילנד מסר כי חיילים ואזרחים קמבודים חדרו שוב ושוב לשטח תאילנד.

"הפרובוקציות הללו והצטברות הכוחות הצבאיים מעידות על כוונה ברורה להשתמש בכוח", נמסר מצבא תאילנד, שהוסיף כי ייקח שליטה על כל נקודות הביקורת של תאילנד לאורך הגבול עם קמבודיה.

דובר צבא תאילנד אמר שאף שמעברי הגבול בין שתי המדינות נותרו פתוחים, הפעילות בהם עשויה להצטמצם, החל משעות סגירה מוקדמות ועד לסגירה מלאה, בהתאם להערכות הביטחוניות בכל אזור.

תאילנד מפעילה כיום 17 מעברי גבול רשמיים עם קמבודיה, המשתרעים על פני שבעה מחוזות לאורך הגבול המשותף ביניהן המשתרע לאורך 817 ק"מ.

דובר משרד החוץ של קמבודיה לא הגיב על הודעת צבא תאילנד.

"זו עמדתנו - לא לפתוח בעימות, אלא להגן על עצמנו", אמר ראש ממשלת קמבודיה, הון מאנט, בנאום שנשא מוקדם יותר ביום שבת.

"העקרונות המנחים אותנו הם כיבוד של המסגרות המשפטיות הבינלאומיות. אסטרטגיות מבוססות אלו הן המפתח לשמירה על ריבונות האומה שלנו", אמר ראש ממשלת קמבודה. הוא הוסיף שהכוחות המזוינים מוכנים להגן על המדינה מפני כל תוקפנות.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully