וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קריאה לעצור את כינוס הוועדה לבחירת דיינים: "לא התקבל רישומם הפלילי של המועמדים"

עודכן לאחרונה: 5.6.2025 / 14:31

בפניה אל הנהלת בתי הדין הרבניים, כתבה עו"ד בתיה כהנא דרור, כי הועדה צפויה להתכנס - אך לא הובא בפניה מידע בדבר דיין שנמצא תחת חקירה ומועמד לקידום. מכתבה מגיע לאחר פרסום בוואלה לפיו דיין בכיר שמועמד לקידום וכן הרב הראשי לישראל לשעבר נחקרו באזהרה

המחאה מול בניין הרבנות בירושלים/מתוך הרשתות החברתיות לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

הועדה לבחירת דיינים צפויה להתכנס היום (חמישי) אולם חברי הוועדה טרם קיבלו מידע רלוונטי בדבר דיינים שנמצאים תחת חקירה - כך עולה ממכתב שכתבה עו"ד בתיה כהנא דרור, שעוסקת בנושא בתי הדין הרבניים במשך שנים ועמדה בראש ארגון מבוי סתום שמסייע למסורבות גט.

כהנא דרור, שהיא גם חברת ישראל ביתנו, כתבה למנהל בתי הדין הרבניים הרב אלי בן דהן: "ככל הידוע לח"מ עד לכתיבת שורות אלו, לא הובא בפני חברי הוועדה למינויי דיינים, כל רישום פלילי ביחס למועמדים להתמנות לבית הדין הגדול לקראת כינוס הוועדה ביום 5 ליוני 2025".

בית הדין הרבני בתל אביב. 27 בנובמבר 2013. צילום: יונתן זינדל/פלאש 90, עיבוד תמונה
חברי הוועדה לא קיבלו מידע על דיינים שנמצאים תחת חקירה/עיבוד תמונה, צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

מכתבה של כהנא דרור מגיע לאחר פרסום בוואלה לפיו דיין בכיר שמועמד לקידום וכן הרב הראשי לישראל לשעבר נחקרו באזהרה, כעת שמם אסור בפרסם, אך מבדיקת וואלה התיק נגדם עדיין פתוח ולא נסגר.

כהנא דרור כתבה: "מחדל זה אינו עולה בקנה אחד עם רוח ההנחיות שניתנו על-ידי היועמשי"ת לוועדה, אשר תכליתן להבטיח כי כלל המידע הרלוונטי, ובפרט מידע בעל רגישות וחשיבות כדוגמת מידע פלילי, יובא לעיונם של חברי הוועדה בפרק זמן סביר טרם הכינוס, באופן שיאפשר להם לבחון את מלוא הנתונים הרלוונטיים ולבצע הליך מינוי ראוי, שקול ומושכל".

sheen-shitof

עוד בוואלה

פיטרו חוגגת יום הולדת עגול ואתם נהנים ממבצע של פעם ב-60 שנה

בשיתוף פיטרו

היועמ"שית גלי בהרב מיארה,עמית איסמן פרקליט המדינה, דיון ועדת החוקה על פשיעה מאורגנת, 18 בנובמבר 2024. צילום: יונתן זינדל/פלאש 90, עיבוד תמונה
הנחתה להעביר את כל המידע הרלוונטי. גלי בהרב מיארה/עיבוד תמונה, צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

מהנהלת בתי הדין הרבניים נמסר:

"מכתבה של בתיה כהנא דרור טרם התקבל אצלנו ועודכנו אודותיו באמצעות התקשורת.תמוה שהמכתב הגיע לתקשורת טרם הגעתו לנמען. מבלי להתייחס לתוכן המכתב, לגופו של עניין: ביום שישי האחרון הודיע יו"ר הועדה לבחירת דיינים על כינוס הוועדה ביום חמישי הקרוב (-מחר) לבחירת דיינים לביה"ד הגדול. אתמול היה יום העבודה הראשון לאחר שבת וחופשת חג השבועות, ולכן רק אתמול פנה מנהל בתי הדין למשטרת ישראל כדי לקבל את הרישום הפלילי של 20 המועמדים לבית הדין הגדול. זאת בניגוד למה שפורסם על ידך באתר 'וואלה' בשבוע שעבר. עדיין לא קבלנו את תשובת המשטרה לפנייתנו.ברגע שתתקבל תשובת המשטרה המידע יועבר לידיעת היועצת המשפטית של הועדה ומנהל בתי הדין יפעל בהתאם להנחיותיה".

  • עוד באותו נושא:
  • דיינים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully