הועדה לבחירת דיינים צפויה להתכנס היום (חמישי) אולם חברי הוועדה טרם קיבלו מידע רלוונטי בדבר דיינים שנמצאים תחת חקירה - כך עולה ממכתב שכתבה עו"ד בתיה כהנא דרור, שעוסקת בנושא בתי הדין הרבניים במשך שנים ועמדה בראש ארגון מבוי סתום שמסייע למסורבות גט.
כהנא דרור, שהיא גם חברת ישראל ביתנו, כתבה למנהל בתי הדין הרבניים הרב אלי בן דהן: "ככל הידוע לח"מ עד לכתיבת שורות אלו, לא הובא בפני חברי הוועדה למינויי דיינים, כל רישום פלילי ביחס למועמדים להתמנות לבית הדין הגדול לקראת כינוס הוועדה ביום 5 ליוני 2025".
מכתבה של כהנא דרור מגיע לאחר פרסום בוואלה לפיו דיין בכיר שמועמד לקידום וכן הרב הראשי לישראל לשעבר נחקרו באזהרה, כעת שמם אסור בפרסם, אך מבדיקת וואלה התיק נגדם עדיין פתוח ולא נסגר.
כהנא דרור כתבה: "מחדל זה אינו עולה בקנה אחד עם רוח ההנחיות שניתנו על-ידי היועמשי"ת לוועדה, אשר תכליתן להבטיח כי כלל המידע הרלוונטי, ובפרט מידע בעל רגישות וחשיבות כדוגמת מידע פלילי, יובא לעיונם של חברי הוועדה בפרק זמן סביר טרם הכינוס, באופן שיאפשר להם לבחון את מלוא הנתונים הרלוונטיים ולבצע הליך מינוי ראוי, שקול ומושכל".
מהנהלת בתי הדין הרבניים נמסר:
"מכתבה של בתיה כהנא דרור טרם התקבל אצלנו ועודכנו אודותיו באמצעות התקשורת.תמוה שהמכתב הגיע לתקשורת טרם הגעתו לנמען. מבלי להתייחס לתוכן המכתב, לגופו של עניין: ביום שישי האחרון הודיע יו"ר הועדה לבחירת דיינים על כינוס הוועדה ביום חמישי הקרוב (-מחר) לבחירת דיינים לביה"ד הגדול. אתמול היה יום העבודה הראשון לאחר שבת וחופשת חג השבועות, ולכן רק אתמול פנה מנהל בתי הדין למשטרת ישראל כדי לקבל את הרישום הפלילי של 20 המועמדים לבית הדין הגדול. זאת בניגוד למה שפורסם על ידך באתר 'וואלה' בשבוע שעבר. עדיין לא קבלנו את תשובת המשטרה לפנייתנו.ברגע שתתקבל תשובת המשטרה המידע יועבר לידיעת היועצת המשפטית של הועדה ומנהל בתי הדין יפעל בהתאם להנחיותיה".