צה"ל ממשיך להעמיק את פעילותו הקרקעית בדרום רצועת עזה, ובמהלך החג הרחיב את התמרון לשטחים נוספים בעיר רפיח. חמישה אוגדות פועלות בשטח - במאמץ למנוע את חזרת חמאס לאזורים שפונו ולפגוע בתשתיות הארגון.
דובר צה"ל, אפי דפרין, מסר היום (שלישי) כי במהלך פעילות מבצעית נפגע כוח לוחמים ממטען חבלה שהוטמן בידי מחבלים. "פיר המנהרה שממנה יצאו המחבלים שימש לטרור - מדובר במבנה שהוא מטרה צבאית לכל דבר", אמר. "הלוחמים ממשיכים בטיהור השטח, כמעט כל בית שני ממוקד - ואנחנו הורסים את הבתים האלה".
לדבריו, "חמאס מאבד שליטה בשטח, ויורה לעבר תושבים שמנסים להגיע לסיוע. הארגון ממשיך להפיץ מידע שקרי, כולל הטענה כי צה"ל ירה לעבר אזרחים - מדובר באירוע שלא היה ולא נברא. האחיזה השלטונית של חמאס הולכת, נסדקת ומתערערת. חלוקת המזון במנגנון החדש פוגעת במשילות חמאס. מדי יום מחולקות עשרות אלפי חבילות מזון - ישירות לתושבים. אנחנו פועלים בסמוך למרכזי החלוקה החדשים, כדי להבטיח שהסיוע לא יגיע לידי חמאס. התכנית מוכיחה את עצמה ומצליחה. התושבים מבינים שחמאס מנסה למנוע מהם לקבל את הסיוע. חמאס מנסה לשבש את הגעת הסיוע לתושבי הרצועה".
בהקשר ההומניטרי, ציין דובר צה"ל כי למעלה מ־400 משאיות ממתינות בצד העזתי של מעבר כרם שלום, מוכנות לאיסוף ולהפצה על ידי האו"ם. "אנו עושים כל שנדרש כדי שהסיוע לא יגיע לידי חמאס. התושבים מבינים שחמאס לא דואג להם. הוא פועל נגדם ומונע מהם להגיע למתחמי הסיוע", סיכם.
על השאלה האם המהומות בעזה עלולות לפגוע בחטופים, השיב כי "המבצע הוא הדרגתי והתוכנית סדורה. אנחנו ערוכים לתת מענה לכל סיטואציה שתתרחש, ואנו ערוכים לכל משא ומתן שיצליח כדי להשיב אותם הביתה. בחודשים האחרונים אנו נפגשים מדי שבוע עם משפחות חטופים, ואפילו עם חטופים שחזרו, ואנחנו מנסים להבין מהם האם הפעילות של צה"ל סיכנה אותם".
על טענות הפלסטינים להרג המוני ברפיח, אמר כי "המספרים של חמאס - מוגזמים. ירי האזהרה שביצענו הבוקר לא פגע בכמות כזו של אנשים, להבנתנו. נגיע לחקר האמת".