וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בן גביר הציב אולטימטום, ראש עיריית סכנין מצא את עצמו בחוץ

עודכן לאחרונה: 28.5.2025 / 23:25

השר בן גביר שיגר מכתב לראש הממשלה בדרישה לבטל את הזמנתו של גנאיים, בשל תמיכתו בטרור לאורך השנים וציין כי במידה והזמנתו לא תבוטל, הוא לא יגיע לדיון. "מדובר בתומך טרור מובהק", טען בן גביר. בעקבות כך, בוטלה הזמנתו של גנאיים

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר בשכונה, ערערה/אבי רוקח

הוועדה למלחמה בפשיעה בחברה הערבית צפויה להתכנס מחר. לדיון הוזמן חה"כ לשעבר ממפלגת רע"מ וראש עיריית סכנין, מאזן גנאים. בעקבות הזמנתו, שיגר השר בן גביר מכתב לראש הממשלה, בנימין נתניהו בדרישה לבטל את הזמנתו, בשל תמיכתו בטרור לאורך השנים וציין כי במידה והזמנתו לא תבוטל, הוא לא יגיע לדיון.

"נדהמתי לשמוע כי לוועדה שמתקיימת מחר בעניין הפשיעה בחברה הערבית, הוזמן ראש עיריית סכנין, מאזן גנאים", כתב בן גביר.

לדבריו, "מדובר באדם אשר מסרב מזה זמן רב לאפשר לשוטרים קהילתיים לשבת בבניין עיריית סכנין, על מנת שלא יהיה סמל שלטוני בעירייה 'חס וחלילה'. מדובר בתומך טרור מובהק".

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר עלה להר הבית לרגל יום ירושלים, 26 במאי 2025. יונתן זינדל, פלאש 90
השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר עלה להר הבית לרגל יום ירושלים, 26 במאי 2025/פלאש 90, יונתן זינדל
מאזן גנאיים ראש עיריית סכנין. ברני ארדוב
מאזן גנאיים ראש עיריית סכנין/ברני ארדוב

השר בן גביר פירט דברים שאמר גנאים בעבר, אשר הם עידוד טרור: "לדוגמה, בשנת 2021 אמר גנאים: "אם תהיה תקיפה על בני עמנו בעזה - אעזוב את הקואליציה. כל תקיפה תוביל לפרישה מהקואליציה. יש קווים אדומים". בהזדמנות אחרת כתב גנאים: "היה לי הכבוד להיות אורח של השייח' ראא'ד סלאח בביתו ולברך אותו על יציאתו מהכלא בשלום".

לסיום, הדגיש השר בן גביר כי במידה ולא תבוטל השתתפותו בדיון, הוא אינו יוכל להגיע: "אין לי ספק שמדובר בטעות שנעשתה בתום לב. ובנסיבות אלו אבקשך לבטל את השתתפותו של גנאים בוועדה. ככל שגנאים ישתתף - לא נוכל להגיע לדיון בוועדה זו באופן מיידי".

מיוזמות אברהם נמסר בתגובה: "ככה נראית דוגמא בשידור חי לאיך נראה הכישלון של השר לבטחון לאומי. במקום לטפל בפשיעה הוא משגר סיסמאות, הסתה ושנאה. בלי שיתוף פעולה בין הרשויות למדינה לא יהיה פתרון, הבעיה רק תחריף, וזה מה שהשר עושה יום יום. פועל להחליש ולפגוע ברשויות כדי לקושש עוד שני קולות בקלפי".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully