וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

יאיר לפיד מאשים: כספי המיסים שלנו משלמים על הסיוע ההומניטרי

עודכן לאחרונה: 26.5.2025 / 16:41

לפיד רמז במליאת הכנסת כי מנגנון הסיוע - אינו בין לאומי, אלא ישראלי. "האם מדינת ישראל היא זו שעומדת מאחורי שתי חברות קש שהוקמו בשווייץ וארצות הברית, GHF ו-SRS, כדי לארגן ולממן את הסיוע ההומניטרי בעזה?". טענות דומות נשמעו בתחקיר ה-"ניו יורק טיימס" השבוע

יאיר לפיד נאם היום (שני) במליאת הכנסת, ובנאומו האשים את הממשלה כי ישראל מממנת את מנגנון הסיוע ההומניטרי באמצעות חברות קש: "האם מדינת ישראל היא זו שעומדת מאחורי שתי חברות קש שהוקמו בשווייץ וארצות הברית, GHF ו-SRS, כדי לארגן ולממן את הסיוע ההומניטרי בעזה?".

"האם כספם של משלמי המיסים הישראלים הוא זה שמממן היום סיוע הומניטרי? האם יכול להיות ששירותי הבטחון הישראלים נשלחו בידי ראש הממשלה ושר האוצר לשנע כספים של מדינת ישראל לחו"ל, כדי שהם יחזרו לעזה כסיוע הומניטרי?".

דובר ראש הממשלה, עומר דוסטרי הודיע בעקבות הדברים ש"ישראל וארצות-הברית פועלות בתיאום מלא ובדרכים שונות כדי לנתק את הסיוע מהחמאס. ישראל אינה מממנת את הסיוע ההומניטרי לרצועת עזה".

יאיר לפיד. ראובן קסטרו
"האם כספם של משלמי המיסים הישראלים הוא זה שמממן היום סיוע הומניטרי?" יאיר לפיד/ראובן קסטרו

לפי תחקיר בניו יורק טיימס, הקרן שהוצגה כיוזמה עצמאית וניטרלית, המנוהלת בעיקר על ידי קבלנים אמריקנים פרטיים, היא למעשה יוזמה ישראלית שעלתה עוד בימים הראשונים של המלחמה. מנכ"ל הקרן - יוצא צבא ארה"ב לשעבר - הבטיח: "יש לנו אוטונומיה לפעול באופן עצמאי".

תומכי הפרויקט מתארים אותו כיוזמה עצמאית וניטרלית, המופעלת בעיקר על ידי קבלנים אמריקאים. הקבוצה המרכזית המספקת אבטחה מנוהלת על ידי פיליפ פ. ריילי, קצין בכיר לשעבר בסי.איי.אי (CIA), וקבוצת גיוס כספים מונהגת על ידי ג'ייק ווד, נחת לשעבר בצבא ארה"ב, שאמר בראיון כי המערכת תוטמע בהדרגה בקרוב.

מייק האקבי, שגריר ארצות הברית בישראל, הכריז על ההסדר בתחילת מאי, כי יהיה זה "לחלוטין לא מדויק" לכנות זאת "תוכנית ישראלית".

  • עוד באותו נושא:
  • יאיר לפיד

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully