וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הנאשם ארי רוזנפלד ביקש להשתחרר ממעצר בית - השופט דחה את הבקשה

עודכן לאחרונה: 25.5.2025 / 16:22

בית המשפט דחה את הבקשה לשחרור של נגד המילואים הנאשם בפרשת המסמכים המסווגים, אך הורה לשירות המבחן להגיש תסקיר חדש לצמצום התנאים - כולל אפשרות ליציאה לתפילה. אביו של עמית בונצל אמר בדיון: "מי שינסה להציל חיים - יפחד לשלם את המחיר שארי משלם"

דיון בקשתו של ארי רוזנפלד, החשוד בפרשת המסמכים, להשתחרר ממעצר בכלל, בימ"ש מחוזי ת"א/מערכת וואלה

בית המשפט המחוזי בתל אביב דן היום (ראשון) בבקשתו של נגד המילואים ארי רוזנפלד, הנאשם בפרשת המסמכים המסווגים, להשתחרר ממעצר בית. הבקשה הוגשה מטעם עורך הדין שלו על רקע התמשכות חריגה של ההליך, חוסר שקיפות בחומרי החקירה ושינוי נסיבתי וראייתי שלטענתם מצדיק הקלות בתנאים.

רוזנפלד שוהה במעצר בית מלא כבר ארבעה חודשים, ואין באפשרותו לצאת לתפילה. כתב האישום נגדו הוגש בנובמבר 2024 אך המשפט טרם החל. הדיון הבא נקבע בחודש יולי וגם הוא דיון טכני בלבד. המשמעות היא ששלב ההוכחות צפוי להתחיל רק בספטמבר, כמעט שנה לאחר תחילת ההליך.

פרקליטו של רוזנפלד, עורך הדין אורי קורב, טען בדיון: "הסיטואציה שונה לחלוטין ממה שהייתה לפני שמונה חודשים. אנחנו טוענים - אין דבר כזה מדרג למעצר. הראיות המלאות אינן לפניי. אני לא יכול להציג שום דבר, כי כאמור - החומר לא בידינו. יש סעיף שקובע שאם משפט לא מתחיל תוך 60 יום - יש לשחרר את הנאשם. לא יכול להיות שהוא יישאר במעצר בית, על מה ולמה? רק כי קבעו אז שיישאר עד תום ההליכים? אנחנו צודקים מהיום הראשון. הצדק איתנו. אי אפשר להחזיק אדם חודשים ארוכים במעצר בית רק כי הפרקליטות לא סיימה את עבודתה. זו הפעם השנייה שאנחנו מבקשים שחרור - וההליך רק הולך ונסחב".

נגד המילואים ארי רוזנפלד בדיון בקשה להתשחרר ממעצר בית, בימ"ש מחוזי ת"א, 25 במאי 2025. הודיה רן
נגד המילואים ארי רוזנפלד בדיון בקשה להתשחרר ממעצר בית, בימ"ש מחוזי ת"א, 25 במאי 2025/הודיה רן

עורך הדין קורב ביקש בשם רוזנפלד לבטל את תנאי השחרור: "אנחנו מבקשים להוציא אותו ממעצר הבית ולבטל את המפקחים. ואם לא - לפחות לאפשר לו לצאת לתפילה בשעות קבועות, גם אם זה ייעשה עם מפקח". עוד ביקש קורב לאשר לרוזנפלד "חלונות קבועים" ליציאה מהבית - לצרכים אישיים, דתיים ובריאותיים - גם כאן, בליווי מפקח במידת הצורך.

איציק בונצל, אביו של סמ"ר עמית בונצל, שנפל במלחמה ברצועת עזה, ביקש לשאת דברים במהלך הדיון: "אני מבקש לומר לבית המשפט מה מטריד אותי - מטריד אותי שיש היום אנשים שמחזיקים מידע, אבל חוששים להעביר אותו. הם רואים מה קורה לארי, והם יגידו לעצמם - אם זה מה שקורה למי שניסה להציל חיים, למה לנו? אנחנו מדברים על מאות הרוגים. אם תצא מכאן אמירה, שמשאירה את ארי רוזנפלד במעצר בית - זה מסר לכל אנשי הביטחון: 'אל תעזו להעביר מידע שיכול להציל חיי אדם'. אנחנו נמצאים בתוך מלחמה. והמסר שצריך לצאת - שמי שמחזיק בידיעות מודיעיניות, יעביר אותן ללא חשש".

sheen-shitof

עוד בוואלה

קופת החולים המובילה מציגה: השירותים שיהפכו את החיים שלכם לקל

בשיתוף כללית

נגד המילואים ארי רוזנפלד בדיון בקשה להתשחרר ממעצר בית, בימ"ש מחוזי ת"א, 25 במאי 2025. הודיה רן
נגד המילואים ארי רוזנפלד בדיון בקשה להתשחרר ממעצר בית, בימ"ש מחוזי ת"א, 25 במאי 2025/הודיה רן

השופט עלאא מסארווה הבהיר בתגובה: "אני לא השופט שקובע אשמה או חפות. זה ייקבע בהמשך ההליך". מנגד, פרקליטות המדינה התנגדה לשחרור. "אנחנו סבורים שאין מקום לשחרר את החשוד. המסוכנות נובעת קודם כל מהמעשים שביצע - הוא מסר חומרים מסווגים, וסיכן מקורות מידע מודיעיניים חשובים של מדינת ישראל. מדינת ישראל נמצאת עדיין במלחמה - ויש עדיין חטופים בעזה. כל מקור מודיעיני הוא קריטי. אל לנו לקחת אפילו את הסיכון הקטן ביותר לפגיעה נוספת מעבר למה שכבר נגרם".

נציגת הפרקליטות ציינה כי לאורך זמן חל שינוי מסוים, אך נקודת האיזון קיימת: "המשיב איננו עצור מאחורי סורג ובריח, אלא במעצר בית. בהחלטת בית המשפט העליון מחודש אפריל - הוחלט שלא להסיר את תנאי השחרור. נקבע כי קיימת עדיין מסוכנות - גם לנוכח החשש ממסירת מידע נוסף. אנחנו חצי שנה אחרי הגשת כתב האישום. החומרים יועברו בקרוב להגנה. זה אולי לא מצב אידאלי, אך גם לא נדיר. זה תיק לא רגיל - יש פה מסוכנות ייחודית ומצב ביטחוני רגיש".

בסיום הדיון דחה השופט עלאא מסארווה את הבקשה לעיון חוזר. עם זאת, הוא הורה לשירות המבחן להגיש תסקיר מעודכן עד ה־15 ביוני, לבחינת צמצום תנאי מעצר הבית. וציין: "אין להתעלם מכך שחל שינוי בנסיבות - גם ברמה הדיונית וגם בתמונה הראייתית - ולכן ראוי ששירות המבחן יבחן מחדש את המצב. עם קבלת התסקיר, תיבחן מחדש שאלת הקלות בתנאים - כולל האפשרות ליציאות קבועות ולתפילה בליווי מפקח".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully