וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תקרית מחוץ למטה ה-CIA: נהגת סירבה לעצור במחסום - ונורתה

עודכן לאחרונה: 22.5.2025 / 17:24

האישה לא נשמעה להוראות לעצור, נורתה - ונעצרה. דובר מטעם ה-CIA אמר כי בהמשך לאירוע השער נסגר עד הודעה חדשה. מקור שמעורה בפרטים: לא נראה שיש קשר בין המקרה הזה לפיגוע בו נהרגו עובדי שגרירות ישראל

מעצר החשוד בירי של שני עובדי השגרירות בוושינגטון, 22 במאי 2025/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

אירוע ירי התרחש כעת במטה ה-CIA בלנגלי שליד וושינגטון - אשה הגיעה עם רכבה לשער ולא נשמעה להוראות המאבטחים לעצור.

דובר מטעם ה-CIA מסר כי השער הראשי של מטה הארגון נסגר עד להודעה חדשה. מקור המעורה בפרטים אמר כי לא נראה שיש קשר בין אירוע הירי הזה לבין הפיגוע אמש, בו נהרגו עובדים בשגרירות ישראל.

מטה ה- CIA  המרכזי, וירג'יניה, ארה"ב. אוגוסט 2008. רויטרס
מטה ה- CIA המרכזי, וירג'יניה, ארה"ב. אוגוסט 2008/רויטרס
זירת אירוע פיגוע ירי בוושינגטון, ארה"ב, 22 במאי 2025. רויטרס
זירת אירוע פיגוע ירי בוושינגטון, ארה"ב, 22 במאי 2025/רויטרס

שני עובדי השגרירות נורו הלילה (בין רביעי לחמישי) למוות סמוך למוזיאון היהודי בעיר, במהלך אירוע של ארגון יהודי-אמריקני. לפי מקור שמעורה בפרטים השניים היו זוג מאורסים.

הירי התרחש בסביבות השעה 21:15 במהלך אירוע במוזיאון היהודי. התוקף, שתואר כגבר עם זקנקן שלבש ז'קט כחול וג'ינס צעק "שחררו את פלסטין". ה-FBI ומשטרת וושינגטון הבירה חוקרים את המניע לפיגוע. משרד החוץ אישר שהוא נתפס ומאוחר יותר מפקדת משטרת וושינגטון אמרה שהוא זוהה בשם אליאס רודריגז, בן 30 משיקגו. לפי החשד, היורה שוטט מחוץ למוזיאון לפני הירי ופתח באש לעבר קבוצה של ארבעה אנשים. לדבריה, הוא לא היה מוכר למשטרה ולא היה מידע מוקדם שהזהיר מפני פיגוע או פשע שנאה.

בשירות הביטחון הכללי יעשו הערכת מצב על רקע הפיגוע ובסופה יקבלו החלטות להמשך. בשלב זה הוחלט להעלות את רמת הדריכות והכוננות סביב השגרירות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully