יממה אחת לאחר שנתפסו מסתננים שחדרו לישראל מירדן ליד קיבוץ שער הגולן, שוב נתפסו שני אזרחים זרים שנכנסו לשטח הארץ. השניים, אזרחי סרי לנקה, נמצאו במטע תמרים במושב ירדנה הסמוך לבית שאן.
השניים ביקשו ממנו מים. תושב ירדנה דיווח על כך לכיתת הכוננות של המושב שהגיעה למקום. הם נעצרו בהמשך על ידי כוחות צה"ל.
ניר אלטשולר ממושב ירדנה הוא שפגש את שני מהגרי העבודה שהסתננו מירדן. השניים עברו את הגבול, הגיעו למושב, שסמוך לגבול וחצו אותו, עד שהגיעו סמוך לביתו של אלטשולר, שנמצא בקרבת הכביש הראשי. "איפשרתי להם להטעין את הטלפון, ונתתי להם מים, קפה וביסקוויטים". אמר. הוא סיפר לאחר ששאל אותם מניין הם, הבין כי לא אמורים לשהות בארץ. "הודעתי לרכז הביטחון של הישוב ואחר כך לצבא. החיילים הגיעו מהר מאד, תוך דקות בודדות, דיברו עם השניים ולקחו אותם".
אלטשולר סיפר כי הוא חש בטוח באזור. "התחושה במושב טובה, אנחנו לא חיים פה בפחד".
תדירות כניסת מהגרי עבודה מירדן לישראל בעמק הירדן ועמק המעיינות הולכת וגדלה בזמן האחרון.
לאחר התקרית אתמול הדגישה המועצה האזורית עמק הירדן כי יושב ראש המועצה עידן גרינבאום וקצין הביטחון שלה אלברט קובי, מקיימים קשר רציף עם כוחות צה"ל באזור. עם זאת, המועצה הודיעה כי "אין שינוי בהנחיות לתושבים - אנו נמצאים בשגרה מלאה".