וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חיפה: 9 מפגינים נעצרו בהפגנה לציון יום הנכבה - עימותים עם הפגנת נגד

עודכן לאחרונה: 16.5.2025 / 16:20

המפגינים הניפו דגלי פלסטין וקראו קריאות נגד ישראל; במשטרה טוענים כי מדובר בהפרת סדר. מנכ"ל "בצלמו" על הפגנת הנגד: "נטפל בתומכי טרור בכפפות ברזל"

הפגנות לציון יום הנכבה בחיפה/דוברות משטרת ישראל

תשעה בני אדם נעצרו היום (חמישי), על ידי משטרת חיפה במהלך הפגנה שהתקיימה במושבה הגרמנית בעיר לציון ה-15 במאי. יום הנכבה. לפי המשטרה, המפגינים הניפו דגלי פלסטין, קראו קריאות בגנות ישראל ופעולותיה בעזה. במקביל התקיימה במקום הפגנת נגד של עשרות אנשי ימין, שאחזו בדגל ישראל. שי גליק, מנכ"ל ארגון "בצלמו" שנטל חלק בהפגנה, קרא לטפל במה שכינה "תומכי טרור" באמצעות מעצרים מנהליים, והבהיר: ""הגיע הזמן לטפל במסיתים תומכי הטרור בכפפות ברזל".

במהלך ההפגנה, הכריז מפקד תחנת חיפה על הפגנה בלתי חוקית והורה על פיזורה. לפי הודעת המשטרה, המפגינים לא נשמעו להוראות השוטרים והתעלמו מהכרזת הפיזור - ועל כן נעצרו תשעה מהם. במשטרה הדגישו כי אף שהם רואים בזכות המחאה עקרון יסוד בדמוקרטיה, הם לא יאפשרו הפרות סדר או פגיעה בביטחון הציבור.

הפגנות לציון יום הנכבה בחיפה. דוברות משטרת ישראל
״הגיע הזמן לטפל במסיתים תומכי הטרור בכפפות ברזל"/דוברות משטרת ישראל

עד השעה 23:00 כבר שוחררו כל העצורים במשטרת חיפה בהרחקה ל-15 יום מרחוב בן גוריון.

המפגינים מסרו כי "המשטרה יודעת היטב כי לא היתה שום הפרת חוק בהפגנה. מהניסיון של הפגנות קודמות, כשהעצורים הובאו לבית המשפט הם שוחררו ללא שום תנאים וחלק מהשופטים אף ציינו שלא היתה כלל עילה למעצר".

"המשטרה פועלת לדיכוי מחאה לגיטימית נגד המלחמה", אומר יואב בר, אחד המפגינים הקבועים שניצב בהפגנה אתמול עם דגל פלסטין עד ששוטרים חטפו אותו גם מידיו ואז הניף שלט, "המשטרה פועלת בשליחות בן גביר למניעת הנפת הדגל הפלסטיני, כחלק מדיכוי והשתקה שיטתיים של האוכלוסייה הפלסטינית, גם בתוך הקו הירוק. מדיניות משטרתית זו הביאה לביטול תהלוכת השיבה השנה, ובתגובה לכך הניפו הפעם מפגיני השמאל בחיפה עשרות דגלי פלסטין".

sheen-shitof

עוד בוואלה

תרפיית מציאות מדומה: טיפול להתמודדות עם חרדה

בשיתוף zap doctors

יואב בר (משמאל) אמש בהפגנה בחיפה 16.05.25. שמאל חיפה, אתר רשמי
יואב בר (משמאל) אמש בהפגנה./אתר רשמי, שמאל חיפה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully