וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חשיפה: כך מגייסת איראן מרגלים ישראלים בטלגרם, מתחת לאף של שב"כ

עודכן לאחרונה: 16.5.2025 / 17:12

בשיטתיות מדאיגה ובשפה העברית, רשת הגיוס של המודיעין האיראני פועלת בטלגרם ומצליחה לפתות אזרחים ישראלים לשתף פעולה. וואלה חושפת את הכתובות של סוכני הגיוס | כך נבנית תשתית ריגול איראנית בלב החברה הישראלית

דיון שני החשודים בריגול איראני/ניב אהרונסון

למרות חשיפות, כתבי אישום ומעצרים - שירותי המודיעין של איראן ממשיכים לפעול באין מפריע, מתחת לאף של כולנו. קבוצת טלגרם בשפה העברית מגייסת מרגלים ל"רשת דרושים" שמציעה הבטחות - ומובילה להרס. מי שנענה - עלול למצוא את עצמו מאחורי סורג ובריח, כמו מרדכי ממן, שנידון לאחרונה ל-10 שנות מאסר. מאז תחילת המלחמה, סיכל שב"כ 18 פרשיות ריגול חמורות של ישראלים שפעלו עבור גורמי מודיעין איראניים, וכנגד 32 מהם הוגשו כתבי אישום.

על אף המעצרים, כתבי האישום והחשיפות התקשורתיות - הרשת האיראנית לא עוצרת. גם לאחר גל ההפללות, ממשיך לפעול מתחת לרדאר - ולעיתים אף בגלוי - מנגנון גיוס מסוכן שמנסה לפתות אזרחים ישראלים להצטרף למערך הריגול האיראני, באמצעות אפליקציית טלגרם ובמסווה של קבוצת דרושים.

דניאל כי טוב, החשוד בביצוע משימות עבור גורם איראני. תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים
17 פרשיות ריגול. דניאל כי טוב, חשוד בריגול לטובת איראן/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים
הודעות גיוס מרגלים ומשתפי פעולה לאיראן. 27 א׳, תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים
הודעות גיוס מרגלים ומשתפי פעולה לאיראן/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים, 27 א׳

כך זה עובד: גיוס בגלוי, בעברית - וללא הסוואה

לידי וואלה הגיעו תיעודים מהשבועות האחרונים, המעידים על פעילות גיוס פעילה מצד המודיעין האיראני, שפועל דרך קבוצת טלגרם בשם VIP Employment. לכאורה מדובר בקבוצת דרושים - בפועל: זוהי זרוע מקוונת של גיוס מרגלים.

המסרים המופצים בעברית ובאנגלית מציעים לצעירים ישראלים "הזדמנות לשנות את חייהם", להשתלב בפעילות "עם תמיכה מיוחדת" - ואף לקבל הכנסה גבוהה ועתיד בטוח.

מרגלים איראנים. שב"כ, עיבוד תמונה
מרגלים איראנים/עיבוד תמונה, שב"כ
אדוארד יוסופוב היואשם בריגול עבור איראן. תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים
"הזדמנות לשנות את חייהם". אדוארד יוסופוב יואשם בריגול/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

באחת ההודעות שפורסמה בקבוצה נכתב:
"אנחנו צריכים עובדים שעובדים עם שירות המודיעין האיראני. אלה שיתקבלו - יהיו בעלי הכנסה גבוהה מאוד עם תמיכה מיוחדת".

ובהודעה אחרת:
"איראן זקוקה לאנשים אמיצים בעלי רצון ברזל שיילכו לעתיד בהיר. שתפו אלינו והוכיחו לעצמכם ולעתידכם שהחלומות ניתנים להגשמה"

בוט הטלגרם של הקבוצה אף מברך כל מצטרף בניסוח שגרתי:
"תודה שפנית לשירות המודיעין של איראן. כל הנתונים שלך נשמרים כאן בצורה בטוחה ומאובטחת. כדי לתקשר עם המומחים שלנו, שלח הודעה למזהה הטלגרם למטה".

הגשת כתב אישום נגד אזרח ישראלי בגין גיוסו על ידי גורמי מודיעין באיראן לקידום התנקשות באישים ישראליים, בימ"ש מחוזי ב"ש, 19 בספטמבר 2024. דודו גרינשפן, פלאש 90
נפגש עם סוכנים איראניים בטורקיה. מוטי ממן/פלאש 90, דודו גרינשפן
הודעות גיוס מרגלים ומשתפי פעולה לאיראן. 27 א׳, תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים
הודעות גיוס מרגלים ומשתפי פעולה לאיראן/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים, 27 א׳

ההבטחות: כסף, עתיד בטוח, מימוש עצמי. המציאות: כלא

מאחורי ההבטחות הריקות מסתתר מנגנון ריגול עוין, שלא בוחל באמצעים. רק בשנה האחרונה נחשפו 27 אזרחים ישראלים - רובם צעירים, חלקם עולים חדשים - שהופעלו על ידי סוכנים איראניים דרך אפליקציות מסרים. כמה מהם כבר עמדו לדין בגין עבירות חמורות: תכנון התנקשות, הצתת רכוש, מעקב אחרי בכירים בצה"ל, תיעוד מתקנים ביטחוניים, ניסיונות גיוס נוספים - ואפילו תכנון פגיעה במדענים ישראלים.

הדוגמה הקשה ביותר עד כה היא זו של מרדכי (מוטי) ממן, בן 72 מאשקלון, שנפגש עם סוכני מודיעין איראניים בטורקיה והביע בפניהם נכונות לבצע פעולות טרור בישראל. הוא אף הציע להתנקש בראש הממשלה נתניהו ובשר הביטחון גלנט, תמורת תשלום של מיליון דולר. על קשריו עם האויב - ממן נשלח ל-10 שנות מאסר.

הודעות הגיוס האיראניות. שימוש לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים, אתר רשמי
הודעות הגיוס האיראניות/אתר רשמי, שימוש לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים
יגאל ניסן הנאשם בריגול לטובת איראן, 25 באוקטובר 2024. שלומי גבאי
ניצלו מצוקות אישיות והציעו כסף לטובת ריגול. יגאל ניסן הנאשם בריגול/שלומי גבאי

מתחת לאף: הרשת לא עוצרת - והמדינה חייבת להתעורר

מה שבעבר נראה כחריגות - הופך לשיטה. מקורות ביטחוניים מזהירים כי קבוצת הטלגרם שחשפנו אינה בודדה - וכי מאחוריה פועלות רשתות נוספות שמגייסות אזרחים דרך הבטחות כלכליות, אידיאולוגיה כוזבת או ניצול מצוקה אישית.

ההודעות מציגות את הריגול כמהלך לגיטימי, אידיאולוגי ואפילו פטריוטי - אך עבור החוק הישראלי מדובר בעבירה חמורה של סיוע לאויב במלחמה, מסירת ידיעות לאויב ומגע עם סוכן חוץ. העונשים? החל משבע שנים - ועד עונש מאסר ממושך במיוחד.

אנה ברנשטיין, ולדיסלב ויקטורסון, מואשמים בקיום מגע עם סוכן זר וביצוע משימות שנועדו לפגוע בביטחון המדינה, בתמורה לתשלום מאיראן, בימ"ש מחוזי ת"א, 31 בדצמבר 2024. הודיה רן
מואשמים בביצוע משימות לפגיעה בביטחון המדינה. אנה ברנשטיין וולדיסלב ויקטורסון/הודיה רן
הודעות הגיוס האיראניות. שימוש לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים, אתר רשמי
הודעות הגיוס האיראניות/אתר רשמי, שימוש לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים
הודעות הגיוס האיראניות. שימוש לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים, אתר רשמי
הודעות הגיוס האיראניות/אתר רשמי, שימוש לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

משב"כ נמסר בתגובה:

"אנו עדים לשורת מקרים המלמדים על מאמצים חוזרים ונשנים של גורמי טרור ומודיעין עוינים לגייס אזרחים ישראלים לטובת ביצוע משימות שנועדו לפגוע בביטחון מדינת ישראל. שירות הבטחון הכללי שב ומזהיר את אזרחי ותושבי ישראל מפני קיום קשר עם גורמים זרים חשודים וביצוע משימות עבורם. בהקשר זה יובהר כי כל מגע עם גורם עוין איראני הוא אסור וביכולתו לפגוע בבטחון המדינה. שב"כ ימשיך לפעול לסיכול פעילות חמורה זו. הציבור מתבקש להמשיך ולדווח על כל פניה חשודה שמתקבלת מגורם לא מזוהה לביצוע משימות שונות".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully