וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הסיוע שנכנס לעזה מתחת לאף של הקבינט - והפרסום בוואלה שהצית קרב גרסאות

עודכן לאחרונה: 13.5.2025 / 15:44

גורמים במפקדת השבויים והנעדרים ביקרו את ההחלטה של מתאם פעולות הממשלה בשטחים להכניס את משאיות הסולר, בהיקף של 75,000 ליטרים, מבלי לתאם מולם. במשרד רה"מ ובמתאם הכחישו את הכנסת הדלקים, אך מאוחר יותר טענו שהיא בוצעה בתוך שטחי הרצועה

בווידאו: משאיות סיוע הומניטרי נכנסו לעיר עזה/מג'די פתחי/TPS

כפי שפורסם לראשונה בוואלה בשבוע שעבר, מתאם פעולות הממשלה בשטחים החליט להעביר שתי מכליות סולר בהיקף של 75,000 ליטר מישראל לבית החולים של איחוד האמירויות ברצועת עזה. אולם, גורמים במשרד ראש הממשלה ובמתאם הכחישו בהתחלה את ההעברה, אך לאחר מכן טענו שהיא בוצעה מנקודה לנקודה בתוך שטחי הרצועה.

בתום בירור מעמיק התברר שהקבינט אישר את העברת הסולר מתוך ישראל לצורכי הפעלת גנרטורים, אך לא אישר את היקפו. חבר הקבינט שר האוצר, בצלאל סמוטריץ', לא ידע כלל על הסיוע שנכנס.

לדברי גורמים בצה"ל, נכון היה להעביר כמות קטנה יותר סולר כדי שתהיה שליטה אחרי השימוש בו בבית החולים. לפי הגורמים, המעקב נועד להפחית את הסיכוי שהסולר יגיע לחמאס שמצד אחד נואש גם לדלק ולגז, ומצד שני חושש מקריסת הפסקת האש בעקבות הסנקציות של ישראל.

משאיות ציוד נכנסו לרצועת עזה דרך מעבר כרם שלום. מג'די פתחי, TPS
גורמים במשרד רה"מ ובמתפ|/TPS, מג'די פתחי

לוואלה נודע שגורמים במפקדת השבויים והנעדרים, שעובדים מסביב לשעון כדי להשיג כל פרט על החטופים ומסייעים בקידום המשא ומתן לשחרורם, מתחו ביקורת על הפעולה על כך שלא בוצעה בתיאום מולם. שאלות בנושא הועברו לדובר ראש הממשלה ולדוברות מתאם פעולות הממשלה בשטחים, אך הם סירבו להגיב.

מלשכת שר האוצר נמסר: בשום שלב הקבינט לא אישר הכנסה של סולר לעזה. אם אכן זה קרה, זה חמור מאד וזה המשך התנהלות מחפירה שאיפשרה לחמאס להתעצם בזמן שחטופינו שם. זה לא עבר אישור דרג מדיני ומי שטוען אחרת - אינו דובר אמת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully