וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בראש סדר העדיפויות - עסקאות כלכליות: טראמפ נחת בסעודיה לתחילת הביקור באזור

עודכן לאחרונה: 13.5.2025 / 10:45

נשיא ארה"ב מדלג על ישראל במסעו המדיני הראשון מאז ששב לבית הלבן, ויתמקד בעיקר בנושאים כלכליים כשהוא מלווה באנשי עסקים אמריקנים בכירים. בנוסף לערב הסעודית, טראמפ יגיע גם לאיחוד האמירויות ולקטאר - שממנה הוא צפוי לקבל מטוס מפואר כמתנה

נשיא ארה"ב דולנד טראמפ נוחת בסעודיה, 13 במאי 2025/ואס

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ נחת היום (שלישי) בערב הסעודית, כחלק ממסעו בן ארבעה ימים באזור המפרץ, שיתמקד בעסקאות כלכליות יותר מאשר במשברי הביטחון המטרידים את האזור, החל מהמלחמה בעזה ועד לאיום ההסלמה סביב תוכנית הגרעין של איראן.


טראמפ התקבל בשדה התעופה בריאד על ידי יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן. הוא מלווה במשלחת של אנשי עסקים אמריקנים בכירים, בהם מנכ"ל טסלה ויועצו של טראמפ, אילון מאסק. אחרי שישתתף בפורום ההשקעות הסעודי-אמריקני בריאד, טראמפ ימשיך מחר לקטאר ולאיחוד האמירויות ביום חמישי.

טראמפ ציין שייתכן שייסע ביום חמישי לטורקיה לפגישה אפשרית בין נשיא רוסיה ולדימיר פוטין לנשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי. עוד לא ברור אם הפגישה הזו תתקיים.

זו הנסיעה הזרה השנייה של טראמפ מאז כניסתו לתפקיד מחדש - הראשונה הייתה לרומא להלווית האפיפיור פרנציסקוס - והיא מתקיימת על רקע מתיחות רבה באזור.

לצד מאמצים להשגת הסדר למלחמה באוקראינה, ממשל טראמפ מקדם מנגנון סיוע חדש לעזה, ומפציר בראש הממשלה בנימין נתניהו להסכים לעסקת הפסקת אש חדשה שם.

בסוף השבוע נפגשו משא ומתן אמריקאים ואיראנים בעומאן כדי לדון בעסקה אפשרית לבלימת תוכנית הגרעין של טהראן. טראמפ איים בנקיטת פעולה צבאית נגד איראן אם הדיפלומטיה תיכשל.

נשיא ארה"ב דולנד טראמפ נוחת בערב הסעודית, 13 במאי 2025. רויטרס
חוזר לערב הסעודית. טראמפ ובן סלמאן בפגישה בריאד, היום/רויטרס

עם זאת, למעט האפשרות לנסיעה לטורקיה, נושאים אלה אינם במוקד סבב המפרץ של טראמפ כפי שמתוכנן כעת.

ארצות הברית, סעודיה, קטאר ואיחוד האמירויות צפויות להכריז על השקעות בשווי טריליוני דולרים. סעודיה כבר התחייבה בינואר להשקיע 600 מיליארד דולר בארצות הברית במהלך ארבע השנים הקרובות, אך טראמפ הצהיר כי יבקש השקעה בגובה של טריליון דולר.

בנוסף למאסק, מנהיגי עסקים כמו מנכ"ל בלאקרוק לארי פינק ומנכ"לית סיטיגרופ ג'יין פרייזר יצטרפו לנסיעה. שר החוץ והיועץ לביטחון לאומי מרקו רוביו ושר ההגנה פיט הגסת' ילוו את הנשיא.

במהלך הביקור בריאד, טראמפ צפוי להציע לסעודיה חבילת נשק בשווי של למעלה ממאה מיליארד דולר, כך דווח לסוכנות רויטרס, שיכולה לכלול מגוון כלי נשק מתקדמים, כולל מטוסי תובלה מסוג C-130.

לפי מקורות ברויטרס, ארצות הברית וסעודיה צפויות להימנע לחלוטין מדיון בנורמליזציה בין ריאד לישראל, למרות שזהו היעד הגיאופוליטי המרכזי של טראמפ באזור.

עוד בוואלה

"ארמון מעופף": קטאר תעניק לטראמפ מטוס בביקורו במזרח התיכון

לכתבה המלאה

יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן נפגש עם שחקני אל-אהלי בריאד, ערב הסעודית 12 במאי 2025. רויטרס
לא מעוניין לדון בנורמליזציה עם ישראל. בן סלמאן/רויטרס

שליחו של טראמפ למזרח התיכון, סטיב ויטקוף, אמר בשבוע שעבר כי הוא מצפה בקרוב להתקדמות בהרחבת הסכמי אברהם, סדרת הסכמים שתיווך טראמפ בקדנציה הראשונה שלו, במסגרתם הכירו מדינות ערב, כולל איחוד האמירויות, בחריין, סודן ומרוקו, בישראל.

אולם, התנגדותו של נתניהו להפסקת קבועה של המלחמה בעזה או להקמת מדינה פלסטינית הופכת התקדמות בשיחות דומות עם ריאד לבלתי סבירה, כך דווח לרויטרס.

הפגישות בתחנות השנייה והשלישית של טראמפ - בקטאר ובאיחוד האמירויות, בהתאמה - צפויות אף הן להתמקד בנושאים כלכליים.

משפחת המלוכה של קטאר צפויה להעניק לטראמפ מטוס בואינג 747-8 מפואר שישמש כאייר פורס וואן, הסדר שזכה לביקורת מצד מומחים לאתיקה. טראמפ צפוי לתרום את המטוס לספרייה הנשיאותית שלו לשימוש לאחר תום כהונתו.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully