וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ארדואן לפוטין: מוכנים לארח את השיחות בין רוסיה לאוקראינה באיסטנבול

11.5.2025 / 14:01

בשיחה שהתקיימה היום בין נשיא טורקיה לנשיא רוסיה, ארדואן הסכים לארח את השיחות הישירות בין מוסקבה לקייב. הקרמלין ציין כי השיחות יתבססו על טיוטת הסכם שהושגה באיסטנבול בשנת 2022 אז הסכימה אוקראינה לנייטרליות בתמורה לערבויות ביטחוניות בינלאומיות

נשיא רוסיה ולדימיר פוטין ונשיא טורקיה רג'פ טייפ ארדואן נפגשים בסוצ'י, 05.09.23/רויטרס

נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן אמר היום (ראשון) לנשיא רוסיה ולדימיר פוטין כי טורקיה מוכנה לארח שיחות שלום בין רוסיה לאוקראינה בעיר איסטנבול. שיחת הטלפון בין השניים התקיימה על רקע הצעתו של פוטין אמש (שבת) לקיים מו"מ ישיר עם קייב במטרה לסיים את המלחמה - כך נמסר מלשכת הנשיאות באנקרה.

על פי ההודעה הרשמית, ארדואן הדגיש בפני פוטין כי טורקיה מוכנה לתרום ככל שיידרש להשגת הפסקת אש ושלום בר קיימא בין הצדדים, לרבות אירוח שיחות המו"מ כפי שעשתה בעבר.

אמש (שבת) בהודעה חריגה באישון לילה, הציע פוטין לקיים שיחות ישירות עם אוקראינה, במטרה להביא לסיום המלחמה המתמשכת. הוא ציין כי בכוונתו לשוחח עם ארדואן כדי לבחון את האפשרות שטורקיה תסייע בקיום השיחות.

נשיא טורקיה, ארדואן במהלך פגישתו עם מקבילו הרוסי ולדימר פוטין באיסטנבול 8 בינואר 2019. רויטרס
נשיא טורקיה, ארדואן במהלך פגישתו עם מקבילו הרוסי ולדימר פוטין באיסטנבול 8 בינואר 2019/רויטרס

מיד לאחר דבריו של פוטין, מסר יועצו למדיניות חוץ, יורי אושקוב, כי כל השיחות העתידיות יתבססו על טיוטת ההסכם שנוסחה באיסטנבול בשנת 2022, וכן על "המצב בשטח כיום".

טיוטת ההסכם, שזכתה לכינוי "הקומוניקט של איסטנבול", גובשה לאחר סבבי שיחות שנערכו בבלארוס ובטורקיה, זמן קצר לאחר הפלישה הרוסית בפברואר 2022. במסגרתה הסכימה אוקראינה עקרונית על נייטרליות קבועה ואי-הצטרפות לברית נאט"ו, בתמורה לערבויות ביטחוניות בינלאומיות ממעצמות מועצת הביטחון של האו"ם (ארה"ב, רוסיה, סין, בריטניה וצרפת) ומדינות נוספות - בהן גרמניה, קנדה, פולין, בלארוס וטורקיה.

השיחות הופסקו בחודש מאי 2022, אך רוסיה טוענת מאז כי טיוטת ההסכם מהווה בסיס לגיטימי להסכם עתידי. לאחרונה התייחס גם שליחו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, סטיב ויטקוף, לאותה טיוטה כנקודת פתיחה רלוונטית להידברות מחודשת...

sheen-shitof

עוד בוואלה

הצטרפו לוואלה פייבר ותהנו מאינטרנט וטלוויזיה במחיר שלא הכרתם

בשיתוף וואלה פייבר

זלנסקי מבקר במרכז אימון ארטילריה, על רקע המתקפה של רוסיה על אוקראינה 3 בנובמבר 2023. רויטרס
זלנסקי מבקר במרכז אימון ארטילריה, על רקע המתקפה של רוסיה על אוקראינה 3 בנובמבר 2023/רויטרס

נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי אמר היום (ראשון) כי עצם העובדה שרוסיה החלה לשקול את סיום המלחמה היא "סימן חיובי", אך הדגיש כי הצעד הראשון וההכרחי הוא הפסקת אש מיידית. לדבריו של זלנסקי, אוקראינה מצפה מרוסיה לאשר הפסקת אש מלאה, מתמשכת ואמינה - כבר החל ממחר(שני).

"זהו סימן חיובי שהרוסים סוף סוף החלו לשקול את סיום המלחמה… והצעד הראשון בסיום אמיתי של כל מלחמה הוא הפסקת אש," כתב זלנסקי ברשת X . "אין טעם להמשיך את ההרג אפילו יום אחד נוסף" כתב נשיא אוקראינה.

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ ונשיא טורקיה, ארדואן, במהלך פסגת נאט"ו בבריסל. רויטרס
נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ ונשיא טורקיה, ארדואן, במהלך פסגת נאט"ו בבריסל/רויטרס

טורקיה, חברה בברית נאט"ו, שומרת מאז פרוץ המלחמה בפברואר 2022 על איזון בין מוסקבה לקייב. היא גינתה בעבר את הפגיעה בריבונותה של אוקראינה ואף סיפקה לה ציוד צבאי, אך לא הצטרפה לסנקציות על רוסיה. באפריל 2022 טורקיה אירחה סבב שיחות בין הצדדים, שלא הניב הסכם. נכון לעכשיו, טורקיה ממשיכה להציג את עצמה כמתווכת אפשרית ומבקשת לקדם יוזמה חדשה שתביא את הצדדים חזרה לשולחן המשא ומתן

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully