וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קטאר ומצרים בעקבות הפרסום בוואלה: "לא ניגרר לתחרות פנימית בינינו"

עודכן לאחרונה: 7.5.2025 / 11:08

בעקבות הדיווח בוואלה על מתיחות בין המדינות סביב עסקת החטופים, קטאר ומצרים פרסמו הודעה משותפת. השתיים טענו כי מאמצי התיווך ביניהן מתואמים ונמשכים. עוד הוסיפו כי לא ייגררו ל"תחרות פנימית או להתחשבנויות צדדיות"

יאיר נתניהו תקף בחריפות את קטאר במהלך הרצאה בכנסיה ליד מיאמי/UnXeptable

בעקבות פרסום וואלה, שבו נחשף כי קטאר שיבשה מתווה לעסקת חטופים בשל יריבות עם מצרים ומעורבות בפרשת "קטאר-גייט", פרסמו שתי המדינות הודעה משותפת חריגה שמנסה לשדר מסר של אחדות ושיתוף פעולה. "קטר ומצרים מדגישות כי מאמציהן בסוגיית התיווך ברצועת עזה נמשכים ומתואמים - כשמאמצים אלו מסתמכים על גישה אחידה שמטרתה לסיים את המשבר ההומניטרי ולהקל על סבל האזרחים", נכתב.

עוד נמסר כי "שתי המדינות לא ייגררו לתחרויות פנימיות או להתחשבנויות צדדיות, שלא משרתות את העם הפלסטיני", וכי ניסיונות להציגן כחלוקות "לא יצליחו". לדבריהן, הן ממשיכות לפעול יחד לייצוב רגיעה בדרך לפתרון קבוע.

בנימין נתניהו, תמים בן חאמד אאל-ת'אני. רויטרס, ראובן קסטרו, עיבוד תמונה
בנימין נתניהו, תמים בן חאמד אאל-ת'אני/עיבוד תמונה, רויטרס, ראובן קסטרו

ההודעה מגיעה ברקע חילופי האשמות חסרי תקדים בין ראש הממשלה נתניהו לקטאר, שכללו ציוץ תקיף של נתניהו לפיו "קטאר חייבת לחדול מהמשחק הכפול", והודעה חריפה של משרד החוץ הקטארי שהאשימה את ישראל בטיוח פשעי מלחמה. פרסום וואלה חשף כי עוד קודם לעימות הפומבי, במערכת הביטחון זיהו התרככות מצד חמאס - אך גורמים בישראל טוענים כי קטאר, ככל הנראה ממניעים פוליטיים, שיבשה את התהליך שמצרים קידמה מול חמאס ובלמה את ההתקדמות לקראת הסכם.

לפי ההערכות בישראל, המתווה למציאת פתרון כבר היה מגובש, ובלעדיו - העסקה לא יצאה אל הפועל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully