וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

המציאות המפתיעות: מה איבדו הישראלים ברכבת?

עודכן לאחרונה: 5.5.2025 / 11:49

רכבת ישראל היא מקום בו נאבדים פריטים שונים ומפתיעים. השבוע הרכבת קוראת לציבור להגיע לאסוף את החפצים שנאבדו במבצע מיוחד. כחלק מהמבצע נתרמו כ-500 פריטים שישמשו שריונרים בזמן השירות הקרבי

פתיחת תחנת הרכבת בשדרות לאחר המלחמה, לכיוון באר שבע בלבד/רכבת ישראל

כיריים חשמליים, מגפון, שטריימל, בנג'ו ועגלת תינוק הם רק חלק קטן מאלפי האבדות שנשכחו ברכבת ישראל בחודש האחרון. לאחר שמאות אלפי נוסעים פקדו את תחנות הרכבת בחג הפסח וביום העצמאות, רכבת ישראל יוצאת בשבוע השבת אבדות וקוראת לציבור הנוסעים להגיע ולאסוף את חפציהם.

כחלק משבוע השבת האבדות, ועל מנת להשיב כמה שיותר אבדות לבעליהן, תאריך המחלקה את שעות הפעילות עד לשעה 19:00 מהיום (שני) ועד ליום חמישי. כהמשך ישיר לשבוע השבת האבדות, חברה רכבת ישראל ל"עמותה צרפתית מודיעין", ובאמצעותה תרמה לחיילים בשטח כ-500 פריטים חיוניים שלא נמצא להם דורש וביניהם שקי שינה, שמיכות, כריות צוואר וספרים.

אבידות שנמצאו ברכבת ישראל. רכבת ישראל, אתר רשמי
מי שוכח סיר ג'חנון בקרון?/אתר רשמי, רכבת ישראל

"העברנו לחיילי השריון באמצעות העמותה מאות פריטים אבודים שלא נמצא להם דורש מזה מספר חודשים, עכשיו הם יוכלו לישון קצת יותר בנחת." מספר איציק שטרית, מנהל מחלקת האבדות ומציאות ברכבת ישראל. "מהרגע שהציוד יצא מהמחלקה, העמותה דאגה למיין את הפריטים ולכבס את הבגדים והמצעים כדי לתת לחיילים שלנו את התחושה הנעימה ביותר, הם ממש עושים עבודת קודש. בשבועות האחרונים עלתה דרישה מהשטח לספרים וכמובן שישר נרתמנו למסיבה ומאות ספרים עשו דרכם לחיילים בצפון ובדרום".

ברכבת ישראל מציינים כי לאור המצב הביטחוני, תעניק המחלקה עדיפות לאיתור והחזרת אבדות לכוחות הביטחון ולמפונים מהצפון ומהדרום. על מנת לאתר אבדה ניתן לפנות למוקד במספר *5770 או להגיע לאחד מסניפי המחלקה שנמצאים בתחנות תל אביב סבידור מרכז ומרכזית המפרץ.

sheen-shitof

עוד בוואלה

איך הופכים אריזת פלסטיק לעציץ?

בשיתוף תאגיד המיחזור תמיר

פעילות גדוד הפיקוד של חיל השריון בג'באליה. דובר צה"ל
האדם שבטנק ינצח. חיילי השריון יקבלו פריטים אבודים/דובר צה"ל

יורם פדידה, מנהל פרויקטים בעמותה, מספר כי שיתוף הפעולה המיוחד עם הרכבת הגיע מרעיון שהיה לו לפני שנים כדי ליצור התאמה בין הציוד האבוד לבין הזקוקים לו. בהמשך, שיבח את את רכבת ישראל: "זה ממש לא מובן מאליו שגוף כמו רכבת ישראל משקיע משאבים כדי לתרום, לא בכל ארגון חושבים איך להחזיר בחזרה לקהילה וזה הכרחי במיוחד בזמנים בהם אנחנו נמצאים, לרכבת מגיע על זה שאפו גדול".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully