ברקע התקדמות עבודת הוועדה בראשות האלוף במיל' סמי תורג'מן, שבוחן את איכות תחקירי מטכ"ל אודות ה-7.10, מתכוון הרמטכ"ל אייל זמיר לקדם בקרוב סבב מינויים רחב במטה הכללי של צה"ל.
בצבא הבהירו כי הוועדה תציג את הדוח שלה באופן סופי רק בעוד כחודשיים, אבל כבר לאחרונה העבירה המלצות ולקחים מערכתיים לרמטכ"ל. הודגש לוועדה שאין לה מנדט להעביר המלצות נגד קצינים ספציפיים.
מי יהיה ראש אמ"ן הבא?
השאלה המרכזית העומדת מול צמרת צה"ל היא האם הרמטכ"ל יביע אמון מחודש בראש אמ"ן, האלוף שלומי בינדר, שהיה ראש חטיבת מבצעים באגף המבצעים בשבעה באוקטובר, מה שגרר אחריו לא מעט ביקורת על תפקודו. כאמור, זמיר מצא לנכון להביא אמון ברור במפקד חיל האוויר אלוף תומר בר והגדיר אותו כמפקד "מצטיין" חרף הביקורת הקשה שהוטחה בחיל האוויר ובתפקודו בשעות הראשונות ב-7.10.
אם יחליט הרמטכ"ל לסיים את תפקידו של ראש אמ"ן בטרם עת תהיה זו רעידת אדמה שלאחריה תגיע השאלה הבאה: האם במקומו ימנה לראש אמ"ן אלוף מנוסה - האלוף אורי גורדין שמכהן כאלוף פיקוד הצפון מספטמבר 2022.
יש קצינים הטוענים כי בכל מקרה צפוי האלוף גורדין לסיים את תפקידו בפיקוד הצפון, ולפי הערכות יתמודד בעתיד על תפקיד סגן הרמטכ"ל. עד אז יכול גורדין לשמש כנספח צבאי בוושינגטון במקומו של הדי זילברמן, שמוגדר כאחד הקצינים המובילים לקבל את תפקיד ראש אגף התכנון, במקומו של ראש האגף הנוכחי, האלוף אייל הראל. הראל מוגדר כמועמד מוביל לתפקיד מפקד חיל הים הבא במקומו של האלוף דוד סער סלמה. על תפקיד מפקד חיל הים מתמודד גם סגן מפקד חיל הים, תת-אלוף טל פוליטיס, שזוכה להערכה רבה מהרמטכ"ל.
השריונרים פורחים תחת הרמטכ"ל זמיר
על תפקיד מפקד פיקוד הצפון מתמודד מפקד פיקוד העורף, האלוף רפי מילוא, ומפקד הגיס הצפוני, האלוף דן גולדפוס. האחרון החל את תפקידו לפני פחות משנה לאחר ששימש כמפקד אוגדה 98 במהלך המלחמה.
כמו כן, לא ברור האם תפקיד ראש אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה, מישל ינקו, יכנס לסבב הנוכחי. האלוף ממלא את התפקיד מאז נובמבר 2021 ומקבל שבחים רבים מצמרת מערכת הביטחון והדרג המדיני. בכל תרחיש יעשה מאמץ להשאיר אותו בתוך המערכת הביטחונית בשל תרומתו למאמץ המלחמתי.
גם השריונר תא"ל דן נוימן, מפקד המכללה הבין זרועית לפיקוד ומטה, שהיה בעבר מפקד אוגדה 36 ומפקד חטיבה 7, מקבל הערכה רבה מהרמטכ"ל והסיכוי שלו להתקדם לדרגת האלוף בסבב הנוכחי היא גבוהה.