ברקע החשדות הביטחוניים החמורים האופפים את לשכת ראש הממשלה בפרשת קטאר-גייט, נשיא המדינה יצחק הרצוג אומר כי אם היה מתגלה בבית הנשיא עובד שקיבל כסף מקטאר "הוא היה מפוטר על המקום, ובוודאי שהייתי מגיש תלונה במשטרה".
בראיון נרחב שיפורסם בערב יום העצמאות בוואלה, הנשיא הרצוג אמנם נמנע מלהתייחס ישירות לפרשה בה מקורבי ראש הממשלה חשודים כי פעלו בשירות קטאר וקידמו מסרים מטעמה תוך כדי המלחמה, וסירב להתייחס לתגובתו של ראש הממשלה נתניהו לחקירה. אך בתשובה לשאלה כיצד היה נוהג אם בבית הנשיא הייתה מתגלה פרשה דומה - תשובתו הייתה ברורה - פיטורים מיידיים ודרישה לחקירת הפרשה.
"קטאר היא מתווכת במשא ומתן להשבת החטופים, ובגלל שהימים האלה רגישים מאוד, ואין לי רצון לפגוע כהוא זה בסיכוי להשבת החטופים, לא אתייחס לקטאר. קטאר עובדת עם מצרים עכשיו שעות נוספות, אני מקווה שזה יביא לתוצאה", הרצוג אמר בראיון. על החשדות שהיא חדרה ללשכת ראש הממשלה השיב: "זה נמצא תחת חקירה, אינטנסטיבית ומשמעותית מאוד, ונחכה לתוצאותיה".
גם לשאלות על המשחק הכפול והתפקיד שמשחקת קטאר, המממנת הראשית של חמאס ואחת המתווכות המרכזיות להשבת החטופים, הנשיא הרצוג נמנע מלהשיב. בהתייחס לשתי הפגישות שהוא עצמו קיים עם ראש ממשלת קטאר במהלך המלחמה, הוא אומר שהן נועדו "לעודד את השבת החטופים ואת התיווך. התיווך הוא משמעותי, הוא מתקיים גם עכשיו, גם מצרים מעורבת בו, ודאי ארצות הברית. אז בואו ניתן להם להביא לנו את החטופים ואז נעשה שיעורי היסטוריה והפקת לקחים, כי בוודאי יש הרבה מאוד מה להפיק כלקח".
בראיון המלא שיפורסם ביום רביעי הנשיא הרצוג מתייחס, בין השאר, למשא ומתן להשבת החטופים, להדחת ראש שב"כ ולמהפכה המשפטית, למאמצי הממשלה לחוקק חוק פטור מגיוס, לחששות שלו מהפילוגים והחיכוכים הפנימיים, לביקורת שמופנית אליו - משני הצדדים של המתרס - ולמשפטו של ראש הממשלה בנימין נתניהו. הוא קורא לראש הממשלה ולפרקליטות לבחון את האפשרות של עסקת טיעון, ומביע תמיכה בנשיא בית המשפט העליון לשעבר אהרן ברק ומפכ"ל המשטרה לשעבר רוני אלשיך שיצאו באחרונה בקריאה דומה.
"אני חושב שזה נושא שצריך לדבר בו. מרוב שמפחדים לדבר בו, אז לא שמים לב שהוא מביא למתח פנימי גדול. יש הליך משפטי, יש ראש ממשלה שמתייצב בבית משפט. אולי הגיע הזמן שהצדדים ידברו על עסקת טיעון בדיוק כמו שהציע אהרן ברק, רוני אלשיך ועוד רבים אחרים", הוא אומר. "אנחנו מדברים על תיק שעלול להימשך רבע מחיי המדינה, שכמו שאמר רביב דרוקר, הוא תיק ייחודי. והיות ש-90% מההליכים הפליליים נגמרים בעסקאות טיעון, גם פה, אני לא קובע מסמרות, אבל אני כן אומר לצדדים, כדי להשתחרר מהטירוף שאופף אותנו מכל עבר, וגם לבחון את האפשרות להגיע לעסקת טיעון כאן".
לדבריו, הוא לא שוחח על זה עם ראש הממשלה בעצמו, אלא אומר את זה רק "כאדם שיושב בנקודת תצפית ייחודית על כלל המערכת הפוליטית והציבורית ורואה מה הדברים האלה עושים, ואני חושב שנכון לדבר על כך. פשוט כך".