וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ראש המוסד ייפגש היום בדוחא עם ר"מ קטאר וידון על עסקת החטופים

עודכן לאחרונה: 24.4.2025 / 18:59

מדובר בביקור הראשון של ברנע בקטאר מאז החתימה על עסקת החטופים בינואר ומאז החליט נתניהו להעביר את האחריות לנושא לדרמר. ראש הממשלה הקטארי ביקר השבוע בוושינגטון ונפגש עם הנשיא טראמפ ועם השליח וויטקוף. אחד הנושאים עליהם דן היה המאמצים להגיע לעסקה חדשה

ראש ממשלת קטר, מוחמד בן עבד א-רחמן אאל-ת'אני במסיבת עיתונאים בנוגע להסכם/רויטרס

ראש המוסד דדי ברנע ייפגש היום בדוחא עם ראש ממשלת קטאר מוחמד בן עבד אל-רחמן אל-תאני וידון עמו במאמצים לשחרור החטופים ובסוגיות נוספות, כך לפי מקור בוושינגטון שמעורה בפרטים.

למה זה חשוב:

מדובר בביקור ראשון של ראש המוסד בקטאר מאז החתימה על עסקת החטופים ב-17 בינואר. זו המעורבות המשמעותית ביותר של ברנע בסוגיית החטופים בשלושת החודשים האחרונים.

ראש המוסד דדי ברנע בכנס הבינ״ל השנתי של המכון למחקרי ביטחון לאומי inss. INSS, צילום מסך
ראש המוסד דדי ברנע בכנס הבינ״ל השנתי של המכון למחקרי ביטחון לאומי inss/צילום מסך, INSS

תזכורת:

כמה ימים לאחר החתימה על עסקת החטופים בחודש ינואר, ראש הממשלה נתניהו החליט להעביר את ניהול המו"מ על עסקת החטופים מברנע לשר רון דרמר.

מאז ברנע חדל כמעט לחלוטין מעיסוק בנושא החטופים, למעט קבלת עדכונים מנציגי המוסד בצוות המו"מ.
בשבוע שעבר נסע ברנע עם השר רון דרמר לפריז לפגישה עם השליח האמריקני סטיב וויטקוף. למרות שהפגישה עסקה בעיקר בבנושא האיראני, סוגית החטופים עלתה בה גם כן.

ראש ממשלת קטר, מוחמד בן עבד א-רחמן אאל-ת'אני במסיבת עיתונאים. רויטרס
ראש ממשלת קטאר, מוחמד בן עבד א-רחמן אאל-ת'אני/רויטרס

התמונה הגדולה:

ראש ממשלת קטאר ביקר השבוע בוושינגטון ונפגש עם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ועם שאר בכירי הממשל האמריקני. המאמצים להשגת הסכם חדש לשחרור חטופים והפסקת אש בעזה היה אחד הנושאים המרכזיים בשיחות.

מקור שמעורה בפרטים אמר כי בארה"ב ובישראל מעריכים שיכולת ההשפעה של ראש הממשלה הקטארי על בכירי חמאס גבוהה מאוד ולכן ייעשה כעת נסיון נוסף לבדוק האם ביכולתם של הקטארים לשכנע את חמאס לקבל עסקה חלקית.

בימים האחרונים הבהיר חמאס כי אינו מעוניין בהסכם חלקי אלא רק בעסקה כוללת במסגרתה ישוחררו כל החטופים והמלחמה בעזה תסתיים.

מה הם אומרים:

  • בלשכת ראש הממשלה סירבו להתייחס.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully