פרסום ראשון: שר הביטחון, ישראל כ"ץ, אישר למאות שייח'ים דרוזים מסוריה להיכנס מחר (שישי) לישראל לצורך ציון חג בקבר הנביא שועייב בגליל התחתון. בניגוד לפעם הראשונה בה הגיעו 100 שיי'חים דרוזים מסוריה לישראל, הפעם החליט כ"ץ להגדיל את הכמות וצפויים להגיע 600. בנוסף, הפעם הוא אישר להן ללון לילה אחד בישראל ולחזור למחרת לסוריה.
לפי מקורות בפיקוד הצפון הפיקוד יעלה את הדריכות והכוננות בגבול ויהיה אחראי להכנסת והעברת מאות השייח'ים את הגבול יחד עם מפקדי מתאם פעולות הממשלה בשטחים בפיקוד האלוף רסאן עליאן. משטרה צבאית תסגור את אזור הגבול שיהיה מאובטח ולאחר מכן תעבור השיירה לאחריות משטרת ישראל שתאבטח את השיירה מהרגע הכניסה ועד לחזרה.
במסגרת התהליך העבירו אלפי שייח'ים דרוזים בקשת כניסה לישראל ולאחר אבחון ביטחוני של 1200 הוחלט על כניסה של כ-600 שייח'ים בשלב הזה. השייח'ים יגיעו מאזור קונייטרה, סווידא, פאתי דמשק ועוד.