לשכת ראש הממשלה, בנימין נתניהו הגיבה היום (חמישי) לדיווח ב"ניו-יורק טיימס" על תוכניות התקיפה הישראליות באיראן שנבלמו על ידי נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ. בלשכה מסרו כי "ראש הממשלה נתניהו מוביל למעלה מעשור את המערכה העולמית נגד תכנית הגרעין של איראן, גם כאשר היו מי שזלזלו באיום וכינו זאת 'ספין פוליטי' ואת ראש הממשלה 'פרנואיד'".
עוד הוסיפו: "ראש הממשלה הוביל אין-ספור פעולות גלויות וחשאיות במערכה נגד תכנית הגרעין של איראן, שרק בזכותן איראן לא מחזיקה היום בארסנל גרעיני. פעולות אלו עיכבו את תכנית הגרעין של איראן בכעשור, וזאת בזכות התעקשותו של ראש הממשלה לעמוד מול ההתנגדות הרבה מבית ומבחוץ למדיניותו התקיפה מול איראן. כפי שראש הממשלה הצהיר לא פעם: ישראל לא תאפשר לאיראן להשיג נשק גרעיני".
לפי הדיווח, נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, סיכל מתקפה ישראלית באיראן. ההחלטה התקבלה לאחר חודשים של דיונים באם לאפשר תקיפה של מתקני הגרעין או ללכת בנתיב דיפלומטי מול המשטר האיראני - ולאחר שטראמפ דן בנושא עם נתניהו במהלך ביקורו בוושינגטון.
גורמים בישראל סיפרו לניו יורק טיימס כי היו תוכניות לתקוף באיראן כבר במאי. "הם היו מוכנים להוציא אותן לפועל - ולהחזיר אחורה את יכולתה של איראן להגיע לגרעין בשנה ואף יותר", הובהר. עם זאת, התמיכה האמריקנית הייתה אמורה להתבטא לא רק בסיוע מפני תגובה - אלא בשותפות ישירה בתקיפה.
בתחילה, בהוראת ראש הממשלה נתניהו, גורמים ישראלים בכירים עדכנו את עמיתיהם האמריקנים בתוכנית שהייתה משלבת פשיטת קומנדו ישראלית על אתרי גרעין תת-קרקעיים עם מסע הפצצות, מהלך שבישראל קיוו שיכלול מטוסים אמריקאים. אבל גורמים בצבא הישראלי אמרו שמבצע הקומנדו לא יהיה מוכן עד אוקטובר. ונתניהו רצה שזה יתבצע מהר יותר. גורמים ישראלים החלו לעבור להצעה למסע הפצצות מורחב שהיה מצריך גם סיוע אמריקאי, על פי גורמים שעודכנו על התוכנית.
כמה פקידים אמריקאים היו לפחות בהתחלה פתוחים יותר לשקול את התוכניות הישראליות. גנרל מייקל א. קורילה, ראש פיקוד מרכז ארה"ב, ומייקל וולץ, היועץ לביטחון לאומי, דנו שניהם כיצד ארצות הברית תוכל לתמוך בפוטנציה במתקפה ישראלית, אם טראמפ יתמוך בתוכנית, על פי גורמים שעודכנו בדיונים.