וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רה"מ והממשלה לבג"ץ - בעקבות פרשת ההדלפות משב"כ יש לבטל את הצו שאוסר לפטר את רונן בר

עודכן לאחרונה: 16.4.2025 / 20:57

בעמדה שהוגשה לבג"ץ ע"י הממשלה נכתב: "דיוני הארכת מעצר של איש השב"כ שחשוד בהדלפה חושפים חשש מפעולות הנעשות בניגוד עניינים למטרות אישיות"

עדות רה"מ בנימין נתניהו במשפט תיקי האלפים, בימ"ש מחוזי ת"א, 9 באפריל 2025/מערכת וואלה

רה"מ בנימין נתניהו והממשלה הגישו הערב (רביעי) הודעה לבג"ץ בה הם מודיעים שהם מבקשים לבטל את צו הביניים האוסר על הממשלה לפטר את ראש שב"כ רונן בר. הצו שניתן לפני כשבוע בסוף הדיון בעתירות בבג"ץ קבע כי הממשלה יכולה להמשיך לראיין מועמדים אחרים אך אסור לה לפטר את בר ואוסר לה לפגוע עבודה השוטפת של בר ושב"כ עם הממשלה.

עמדתה של הממשלה הוגשה כנספח לעמדה שהגיש עו"ד יהודה פואה שמייצג בעתירה את בועז מירן אחיו של החייל החטוף עמרי מירן שחטוף בעזה וחבר פורום תקווה. בעמדת הממשלה נכתב: "תקופת חסינות לראש השירות שבה מושעה ציוויו הברור של המחוקק שמכפיף אותו לרצון הממשלה פוגעת באופן אנוש במימוש מטרותיו של שירות הביטחון הכללי."

בנימין נתניהו, רונן בר, דיון בג"ץ בפיטורי ראש השב"כ. הדס פרוש-הארץ, ראובן קסטרו, חיים גולדברג-פלאש 90, עיבוד תמונה
בג״ץ קבע כי הממשלה יכולה להמשיך לראיין מועמדים אחרים אך אסור לה לפטר את בר ואוסר לה לפגוע עבודה השוטפת של בר ושב״כ עם הממשלה./עיבוד תמונה, הדס פרוש-הארץ, ראובן קסטרו, חיים גולדברג-פלאש 90

ביחס לפרשת ההדלפות נכתב בעמדת ההמשלה: "בימים שחלפו מיום הדיון נחשפו מדיניות מעצרים של שב"כ של אזרחים ישראלים ללא ראיות ובהטיה מובהקת ותוך מעורבות ש לשכת ראש השירות. החשיפה הובילה להשעיית ראש החטיבה היהודית. דיוני הארכת המעצר של איש שירות אחר חושפים חשש מפעולות הנעשות בניגוד עניינים באכיפה בררנית העושה שימוש באמצעים דרקוניים המצויים בידי שב"כ, למטרות אישיות ובלתי ממלכתיות בעליל".

sheen-shitof

עוד בוואלה

פיטרו חוגגת יום הולדת עגול ואתם נהנים ממבצע של פעם ב-60 שנה

בשיתוף פיטרו

בנימין נתניהו, רונן בר, יצחק עמית, גלי בהרב מיארה. ראובן קסטרו, יונתן זינדל פלאש 90,, עיבוד תמונה
"הממשלה ממשיכה בדפוס פעולה מסוכן של זלזול במוסדות אכיפת החוק במדינה"/עיבוד תמונה, ראובן קסטרו, יונתן זינדל פלאש 90,

תגובת העותרת בנוגע לדרישת הממשלה לאפשר את פיטורי ראש השב"כ: "התנועה לאיכות השלטון, העותרת המרכזית בתיק, רואה בחומרה רבה את ניסיונה של הממשלה להפעיל לחץ בלתי הולם על בית המשפט העליון באמצעות פנייה חריגה לשינוי ההחלטה בעניין ראש השב"כ". עוד הוסיפו: "הממשלה ממשיכה בדפוס פעולה מסוכן של זלזול במוסדות אכיפת החוק במדינה, תוך השמצת ראש השב"כ והטחת האשמות חסרות בסיס".

"חשוב להזכיר כי מאחורי המתקפות הנואלות של הממשלה וראש הממשלה על ראש השב"כ עומדת פרשת "קטארגייט", בה נחשף על ידי השב"כ כי יועצי ראש הממשלה מקבלים כספים מקטאר - מדינה שמממנת את החמאס". כתבו בעתירה. "על ראש הממשלה לחדול מהתנהלותו הבלתי תקינה, לכבד את החלטת בית המשפט ולהמתין להשלמת ההליך המשפטי כמתחייב בדמוקרטיה. העיקרון הבסיסי והמובן מאליו הוא שהנחקר לא יכול לפטר את החוקר שלו". לסיכום כתבו: "התנועה לאיכות השלטון תמשיך להגן על העצמאות המקצועית של מערכות אכיפת החוק והביטחון מפני כל ניסיון להכפיפן לשיקולים פוליטיים, ולעמוד איתנים אל מול המתקפה חסרת התקדים על שומרי הסף במדינת ישראל".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully