מוחסן מהדאווי, סטודנט ממוצא פלסטיני באוניברסיטת קולומביה ובעל גרין קארד, שעמד במרכז המחאות הפרו-פלסטיניות בקמפוס האוניברסיטה, נעצר אתמול (שני) על ידי רשויות ההגירה במהלך ראיון במסגרת בקשתו לאזרחות. כך דיווח עורך דינו.
מהדאווי, המחזיק בגרין קארד מאז שנת 2015 נעצר בקולצ'סטר, ורמונט, על רקע חלקו במחאות בקמפוסים נגד המלחמה בעזה. לדברי עורכת דינו, לונה דרובי, מדובר ב"מעצר פוליטי ונקמני שנועד להשתיק את מי שמביע התנגדות לזוועות ברצועה".
Mohsen Mahdawi, a Palestinian-born green card holder and student at Columbia University, deeply involved in pro-Palestinian activism, has been arrested by HSI agents in Vermont in the middle of his appointment to become a U.S. citizen pic.twitter.com/BYDsc6jcNA
— Calista (@Calistadarrow) April 15, 2025
מעצרו של מהדאווי תועד בסרטון ששותף ברשתות החברתיות, בו נראה אדם שלפי ההערכות הוא מהדאווי מובל על ידי שני שוטרים למכונית משטרתית. הוא שימש כאחד ממייסדי אגודת הסטודנטים הפלסטינית של אוניברסיטת קולומביה, ובחודש בדצמבר האחרון העניק ראיון לתוכנית התחקירים "60 דקות" בו האשים את ישראל ברצח עם.
עורכת דינו פנתה לבית משפט פדרלי בבקשה להוצאת צו מניעה זמני נגד גירושו או העברת מרשה למקום אחר ובית המשפט נענה לבקשה. נכון לעכשיו, מקום החזקתו של מהדאווי אינו ידוע.
A Palestinian student at Columbia University was detained by immigration agents on Monday while attending an interview for his U.S. citizenship application. Mohsen Mahdawi is a green card holder and organizer of pro-Palestinian protests on campus.https://t.co/LlqcJHzDPV
— Quds News Network (@QudsNen) April 15, 2025
מעצרו מצטרף לשורה ארוכה של צעדים שנויים במחלוקת מצד ממשל טראמפ, בהם ביטול של כ-300 אשרות לסטודנטים זרים בטענה לקידום אנטישמיות באוניברסיטאות. המבקרים טוענים כי מדובר בציד מכשפות פוליטי שמדכא את חופש הביטוי, בעוד שהתומכים רואים במדיניות החדשה תיקון מהותי שהיה אמור להתרחש כבר לפני זמן רב, בעודם מצביעים על אוזלת היד (או חוסר הנכונות) של הנהלת מוסדות ההשכלה הגבוהה לטפל בתופעת האנטישמיות בקמפוסים.