וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מחאת החמץ שהרגיזה את סילמן: "טיפוסים נאלחים, אפס כבוד ליהדות"

עודכן לאחרונה: 14.4.2025 / 11:41

שנתיים לאחר שהפילה את ממשלת בנט-לפיד באיצטלת חוק החמץ - עידית סילמן שיתפה היום כי פעילי מחאה הניחו מחוץ לביתה פיתות במהלך החג. "זה לא למען החטופים. זה לא למען הדמוקרטיה. זה אפילו לא עבור פוליטיקה. אפסים מוחלטים"

בווידאו: ירדן מן מצלמת את השרה עידית סילמן במרכז מסחרי/מתוך תיק התביעה

עידית סילמן שיתפה היום (שני) כי פעילי מחאה הניחו מחוץ לביתה פיתות - במהלך חג הפסח. "רחוב שרובו דתיים ושומרי מסורת. החלאות הללו באים לפזר פיתות על פני הרחוב. זה לא למען החטופים. זה לא למען הדמוקרטיה. זה אפילו לא עבור פוליטיקה. זה רק כי הם טיפוסים נאלחים, שאין בהם ערכים אנושיים בסיסיים. אפס אכפתיות לזולת, אפס כבוד ליהדות, ואפס תרבותיות. אפסים מוחלטים".

שר הפנים משה ארבל הצטרף: "המופע הבזוי של גורמים פרובוקטיביים ליד ביתה של סילמן ראוי להוקעה וגינוי מכל מנהיגי העם. הוא אינו מייצג את משפחות החטופים זו פרובוקציה המשחיתה דברי מאכל המחללת את קדושת הפסח ולא מעוררת שום סולידריות. העם כולו בז לכם".

כזכור, בעקבות סערת חוק-החמץ, סילמן פרשה מממשלת בנט-לפיד, והובילה להפלתה. שנתיים לאחר שעבר, בתי החולים בישראל נערכים לפסח הקרוב בקו ברור: מכבדים את שומרי הכשרות, אך לא פוגעים בזכויות הפרט.

מבדיקת וואלה מול כלל המרכזים הרפואיים הציבוריים הגדולים עולה כי אף מוסד לא מתכוון לערוך חיפושים בתיקים, וכל האכיפה תיעשה "ברוח החוק" - כלומר, בעיקר באמצעות שילוט, עלונים ובחלק מבתי החולים יהיו גם ארונות הפקדה לחמץ.

חוק החמץ קובע כי כל מנהל בית חולים רשאי לקבוע הסדרים בנושא בעניינו, למרות האפשרות לאכוף את החוק, מרבית בתי החולים ינקטו כך הם טוענים בקו מתון ומכבד.

עידית סילמן. שלומי גבאי
עידית סילמן/שלומי גבאי
כתובת הפיתות שמכתיבה "פיתה אחת ביום" מחוץ לביתה של השרה עידית סילמן, רחובות, 14 באפריל 2025. תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים
כתובת הפיתות שמכתיבה "פיתה אחת ביום" מחוץ לביתה של השרה עידית סילמן, רחובות, 14 באפריל 2025/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

בבית החולים לניאדו הסבירו כי: "ביה"ח פועל כיובל שנים מתוך כבוד הדדי וסובלנות בין-מגזרית, ומעניק שירות לכחצי מיליון תושבי נתניה והשרון הבאים בשעריו. המטופלים יהנו בפסח הקרוב משפע קולינרי יוצא דופן עם תפריט פסח עשיר ומושקע בניצוחו של השף הבינלאומי מאיר אדוני, לצד הקצאת מרחבי אירוח מפנקים לרווחת כלל המטופלים והמבקרים במקום. בית החולים מכבד ופועל על פי הוראות החוק וימשיך לשרת את כלל האוכלוסייה במאור פנים, סובלנות וכבוד".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully