וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

תקלת צניחה נדירה בצה"ל: המצנח המרכזי של הלוחם לא נפתח באוויר | כל הפרטים

אמיר בוחבוט. עופר חג'יוב, מערכת וואלה

עודכן לאחרונה: 14.4.2025 / 7:06

פרסום ראשון: אימון צניחה בדרום הארץ כמעט הסתיים באסון נוראי - לולא תושייתו ומקצועיותו של הלוחם, שפעל במהירות ופתח את מצנח הרזרבה. גורם הבקיא בפרטים: "זה אירוע מאוד מאוד חריג. חייבים לתחקר את המקרה לעומק"

בווידאו: תיעוד של מפקד פלוגה בחטיבת צנחנים/דוצ

לוחמים מחטיבת הצנחנים יצאו לפני מספר שבועות לאימון צניחה בדרום הארץ במסגרת הכשרה של בית הספר לצניחה. לאחר שקפץ אחד הלוחמים מהמטוס, גילה שהמצנח המרכזי לא נפתח באופן מלא. חלפו שניות בהן הלוחם היה אמור לזהות את התקלה ולפעול בהתאם. הוא התעשת במהירות, פעל לפי התרגולת שלמד, פתח מצנח רזרבה - ונחת בשלום. גורם המצוי בפרטי האירוע סיפר: "זה אירוע מאוד מאוד חריג שללא רמה מקצועיות גבוהה יכול היה האירוע להסתיים באופן טראגי. חייבים לתחקר את המקרה לעומק כדי להגיע אל הסיבה".

התארגנות כוחות הצנחנים לכניסה לסוריה, דצמבר 2024. דובר צה"ל
"זה אירוע מאוד מאוד חריג". למצולמים אין קשר לנאמר בכתבה/דובר צה"ל

גורם צבאי רשמי ומוסמך מסר כי מדובר בתקלה נדירה, אשר נגרמה בעקבות החופה הראשית שלא נפרסה בצורה מלאה. לאחר תחקיר שבוצע, החליט קצין חי"ר וצנחנים ראשי למנות גם צוות בדיקה חיצוני ליחידה, על מנת לוודא כי כלל הלקחים אכן הופקו בעקבות האירוע.

מדובר צה"ל נמסר בתגובה: לפני מספר שבועות התרחשה תאונת צניחה במהלך קורס צניחה בדרום הארץ. האירוע תוחקר ונמצא בבדיקה. נשלל כל חשש לתקלת אנוש בקיפול המצנח או באופן שילוח הצנחן מהמטוס

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully