חמאס פרסם הערב (שבת) סרטון עם אות חיים מהחטוף עידן אלכסנדר. טרם התקבל אישור מהמשפחה לפרסם את הסרטון או את תכנו. מטעם מטה משפחות החטופים נמסר כי המשפחה ברובה שומרת שבת וחג ומבקשת לכבד את פרטיותה ולא לפנות אליה.
"נשברתי. תגידו לי - למה אני לא בבית? למה?", אומר אלכסנדר בסרטון שמשפחתו אישרה לפרסם, וממשיך בביקורת ובדברים חריפים במיוחד: "נראה שאנחנו לא רצויים, נזנחנו כאן, אני מתמוטט בגלל העולם המגעיל הזה והממשלה המגעילה של ישראל.
בכל יום אני רואה כיצד נתניהו שולט בארץ כדיקטטור. אני מתמוטט פיזית ונפשית שמעתי שלפני שלושה שבועות חמאס היה מוכן לשחרר אותי, אבל אתה סירבת והשארת אותי כאן. אמור לי מדוע אני כאן ולא בבית עם חבריי ומשפחתי, מדוע אני מצלם את הסרטו השני.
כולם שיקרו לי - העם שלי הממשלה שלי, הממשל האמריקני, הצבא וכולם. אני באמת רוצה להאמין שאחזור הביתה בריא ושלם לחגוג את יום ההולדת ואת החגים.
הנשיא טראמפ - האמנתי שתצליח לשחרר אותי מכאן בחיים, מדוע נפלת קורבן לשקרים של נתניהו? מדוע אני עדיין כאן? אני סובל מסיוטים בלילה. בכל יום אני שומע את קולה של אמי, את קולו של אבי ואת קולו של אחי. בכל יום אני רואה את ההפגנות של אזרחי ישראל, הם עושים כל שבכוחם - וכל העולם אינו מקשיב.
בכל יום אני רואה תמונות שלי ושל יתר השבויים בכיכר החטופים, בכיכר הבימה ובכל רחבי תל-אביב, בכל רחוב - מדוע אינכם מפסיקים להתעלם מכך? מדוע אינני באמריקה או עם משפחתי. באתי לישראל כדי להילחם בחטיבת גולני. אני חייל בודד, ב-7 באוקטובר הייתי לבדי בעמדה מול צבא שלם".
ממשפחת אלכסנדר נמסר: "בעוד אנחנו קמים לערב החג בארה"ב, המשפחה בישראל מתכוננת לשבת מסביב לשולחן הסדר, עידן שלנו, חייל בודד שעלה לישראל והתגייס לגולני כדי להגן עליה ועל אזרחיה מוחזק עדיין בשבי החמאס. אז כאשר אתם יושבים לציין את חג הפסח, זכרו כי אין זה חג חירות כל עוד עידן ואתו עוד 58 החטופים אינם בבית".
ההורים: "אנחנו קוראים לראש הממשלה, לשר דרמר, לרמטכ"ל - עידן עשה הכול למען ישראל, עכשיו ישראל צריכה לעשות הכול עבורו"
הוריו של עידן, יעל ועדי אלכסנדר, ביקשו למסור בתגובה לפרסום סרטון חמאס אמש: "הבן שלנו עידן עזב הכול, את חבריו, את הלימודים שיכול היה להתחיל, את החיים הנוחים בארצות הברית ואותנו, את משפחתו הגרעינית, ועלה לבדו לארץ ישראל כדי להתגייס לגולני, כדי להגן על המדינה שהוא כה אוהב ועל תושביה. לבד. כך גם היה בשבעה באוקטובר כשנותר לבדו במוצב, כשניסה להגן על יישובי העוטף מול מחבלי החמאס. וכעת מדינת ישראל מותירה אותו ואת שאר החטופים לבד - לבד במנהרות, לבד בידי אויב. זה נעשה קשה מרגע לרגע. רואים את זה עליו, רואים את הפחד, את הייאוש.
555 ימים, כבר יותר משנה וחצי ומדינת ישראל, מנהיגיה ומוביליה יכלו לחגוג את חג הפסח, חג החירות והיציאה ממצרים והבן שלנו עדיין שם.
זה בלתי נתפס שהמדינה שלנו לא עושה הכול כדי להחזיר את עידן שלנו, בחור צעיר בעל ערכים ואהבה למדינה ואנשיה. אנחנו קוראים לראש הממשלה, לשר דרמר, לרמטכ"ל - אין להם זמן, אתם אחראים על ביטחונו של עידן, וזו גם אחריותכם להחזירו. עידן עשה הכול למען ישראל, עכשיו ישראל צריכה לעשות הכול עבורו, ועבור 58 החטופים הנותרים בשבי חמאס".
ראש הממשלה נתניהו שוחח הערב עם יעל ועדי, הוריו של החטוף עידן אלכסנדר, לאחר פרסום הסרטון של חמאס, שבו התקבל מעידן אות חיים. ראש הממשלה אמר למשפחה כי הוא מזדהה עם כאבם, ועדכן כי בשעות אלה ממש מתקיים מאמץ אדיר להשיב את עידן ואת כל חטופינו הביתה.
חנה כהן, דודתה של החטופה ענבר הימן שגופתה מוחזקת בשבי חמאס, ציינה את ליל הסדר לבדה, סביב שולחן ריק, מול מעון ראש הממשלה בירושלים. "לנו נגמרו החגים, נגמרו השבתות, נגמרו ימי השמחה. ראש הממשלה צריך להבין שלא נוכל להשתקם בלי ענבר, ובלי 58 החטופים האחרים שנותרו בעזה", אמרה חנה.