מזכ"ל האו"ם, אנטוניו גוטרש, התריע אמש (שלישי) כי המצב ברצועת עזה הידרדר באופן חמור מאז קריסת הפסקת האש, ואמר כי "הסיוע נעצר ושערי האימה בעזה נפתחו מחדש". לדבריו, עזה הפכה ל"שדה הרג", ואזרחים חיים במציאות של "מוות מתמשך". גוטרש הדגיש כי לישראל, יש אחריות על פי המשפט הבינלאומי להבטיח כניסה סדירה של מזון וציוד רפואי לאוכלוסיה האזרחית ברצועה.
דבריו נאמרו לאחר הצהרה חריגה של ראשי שש סוכנויות או"ם, שקראו למנהיגי העולם לפעול מיידית על מנת לאפשר כניסת סיוע הומניטרי לרצועה ולמנוע רעב המוני. בהצהרה נאמר כי בשל המצור המחודש, נסגרו כל המאפיות הנתמכות על ידי האו"ם, השווקים התרוקנו מירקות טריים ובתי החולים סובלים ממחסור חמור בתרופות חיוניות, כולל משככי כאבים ואנטיביוטיקה.
ישראל סגרה את מעברי הסחורות לרצועת עזה ב־2 במרץ, לאחר תום השלב הראשון של הפסקת האש. חמאס סירב להאריך את ההסכם, בטענה כי ישראל לא עמדה בהתחייבויותיה. הלחימה חודשה ב־18 במרץ, ומאז נהרגו 1,449 פלסטינים, כך לפי משרד הבריאות בעזה, המנוהל על ידי חמאס.
בתגובה לדבריו של גוטרש, דובר משרד החוץ בירושלים מסר כי אין מחסור בסיוע הומניטרי בעזה, והאשים את מזכ"ל האו"ם ב"הפצת לשון הרע נגד מדינת ישראל". דובר המשרד, אורן מרמורשטיין, מסר: "כרגיל, לא נותנים לעובדות להפריע להפצת הכפשות נגד ישראל. למעלה מ־25,000 משאיות סיוע נכנסו לרצועה במהלך 42 ימי הפסקת האש".
לדברי אנשי סוכנויות האו"ם - ובהן אונר"א, ארגון הבריאות העולמי, יוניסף ותוכנית המזון העולמית - ההפוגה הזמנית אפשרה אספקת סיוע רחבה שהגיעה כמעט לכל חלקי הרצועה, אך מאז שחודשה הלחימה "תושבי עזה שוב נלכדו, הופצצו והורעבו". הסוכנויות קראו למנהיגי העולם "לפעול בנחישות ובדחיפות" כדי לאכוף את עקרונות המשפט ההומניטרי, להגן על אזרחים, להקל על כניסת סיוע, להביא לשחרור כל החטופים הישראלים ולחדש את הפסקת האש.