וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ראש לשכת עו"ד לשר לוין: עצור את תהליך הדחת היועמ"שית

עודכן לאחרונה: 7.4.2025 / 17:46

בפנייתו לגלי בהרב מיארה טען עו"ד עמית בכר שלראש הממשלה יש "עניין אישי" בניהול החקירה ובתוצאותיה. הוא ציין כי: "תוצאות החקירה עשויות להשפיע ישירות על מעמדו הציבורי של נתניהו, ויתכן שאף לתוצאות במישור המשפטי"

טקס הסמכה של לשכת עורכי הדין/לשכת עורכי הדין

ראש לשכת עורכי הדין, עו"ד עמית בכר, פנה היום (שני) לשר המשפטים, יריב לוין ודרש ממנו לעצור לאלתר את תהליך הדחת היועמ"שית בשל פרשת קטארגייט. "ההתפתחויות האחרונות בפרשת 'קטארגייט' רק מעצימות את הפגמים ואי-החוקיות של הליך ההדחה".

הוא ציין במכתבו כי: "בפרשה נחקרים בכירים בלשכת ראש הממשלה בחשדות חמורים מאוד לכאורה, הקשורים הן לטוהר מידות בלשכת רה"מ הן לביטחון המדינה. לא יכול להיות חולק, כי תוצאות החקירה עשויות להשפיע ישירות על מעמדו הציבורי של ראש הממשלה, ויתכן שאף לתוצאות במישור המשפטי".

עמית בכר בטקס הסמכה של לשכת עורכי הדין בהשתתפות יריב לוין שמואל, בנייני האומה ירושלים, 22 בינואר 2025. דוברות לשכת עורכי הדין, אתר רשמי
עו"ד עמית בכר: "לנתניהו יש עניין אישי בניהול החקירה ובתוצאותיה"/אתר רשמי, דוברות לשכת עורכי הדין

לטענת עו"ד בכר, לנתניהו יש "עניין אישי" בניהול החקירה ובתוצאותיה: "בנסיבות האלו כל עיסוק של ראש הממשלה, ישיר או עקיף, באופן ניהול החקירה, לרבות כל ניסיון השפעה על העומדים בראש המערכות החוקרות, ובהם היועמ"שית וראש השב"כ, הוא עיסוק פסול, נגוע בניגוד עניינים חריף, ועשוי לעלות כדי שיבוש הליכי משפט".

המשטרה החליטה שלא לבקש להאריך את מעצרו של דובר ראש הממשלה יונתן אוריך. הוא נחקר היום בחקירה נוספת, שוחרר למעצר בית בתנאים מגבילים ויורחק מסביבת נתניהו. אתמול ערכו חוקרי המשטרה עימות נוסף בין אלי פלדשטיין לאוריך. זה היה העימות השני שנערך בין השניים אחרי העימות הסוער שנערך בשבוע שעבר.

בכוח לשלם יותר?

עוברים עכשיו לוואלה מובייל ונהנים מ-4 מנויים ב100 שקלים

לכתבה המלאה

פרשת קטארגייט. ללא, מערכת וואלה
פרשת קטארגייט/מערכת וואלה, ללא

הם נשאלו אודות הקשר לכאורה עם הקטארים באמצעות שרוליק איינהורן והלוביסט ג'יי פוטליק. העימות נמשך 8 דקות ובמהלכו החוקרים שבו וחזרו על אותן השאלות, על הקשר בין השניים לבין ג'יי פוטליק ואיינהורן. הסיבה לחזרתיות היא כיוון נוסף שהמשטרה בודקת ביחס לאוריך ומעורבותו בפרשה, שיכול להוסיף חשד נוסף נגדו שקושר אותו לפרשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully