ראש שב"כ לשעבר יורם כהן התראיין הבוקר (שני) בגל"צ וסיפר על מקרה שבו נתניהו ניסה להפסיק את חברותו של בנט בקבינט. "ראש הממשלה קרא לי בארבע עיניים ואמר לי שהגיע לידיו לאחרונה מיעד, שבנט בהיותו קצין או חייל - הודח מהיחידה בשל בעיית נאמנות. אם הוא הודח בשל בעיית נאמנות הוא לכאורה לא יכול לשבת בקבינט".
"הוא לא ביקש ממני לאמת את זה, הוא ביקש שבגלל זה אני אפסול אותו כי אין לו סיווג ביטחוני", המשיך. "אמרתי לו - מה אתה רציני? מה הקשר בין מה שקרה לפני 30 שנה לעכשיו. זה שראש ממשלה פונה לראש שב"כ ומציג בפניו בקשה להשתמש בכוח שלו כדי לפסול יריב פוליטי, זה לא מזעזע? זה לא מטריד? במקרה אמרתי לא".
לשכת ראש הממשלה הגיבה לדברים בחריפות: "עוד מיחזור של פייק ניוז שקוף של יורם כהן, שהפך לפוליטיקאי ומנסה לחפות על השחיתות בתוך השב"כ תחת רונן בר, באמצעות שקרים מגוחכים".
מוקדם יותר היום הגיב נפתלי בנט לדברים: "לא רק שלא הודחתי, ב-1992 סיימתי מסלול לוחם בסיירת מטכ"ל יחד עם חבריי לצוות "גיורא". ב-2014, כחבר קבינט דרשתי מנתניהו לפעול בהתקפיות מול חמאס בעזה. יורם כהן חשף היום את השקרים של נתניהו ואת הפרנויה שלו ממני. אני רציתי לחסל את חמאס, נתניהו רצה לחסל אותי".
ראש האופוזיציה יאיר לפיד הגיב בחריפות לדברי כהן: "הראיון של ראש השב"כ לשעבר יורם כהן הוא לא פחות מרעידת אדמה", אמר. "נתניהו ניסה להשתמש בשב"כ כדי לתפור עלילות ולחסל יריב פוליטי. ככה לא מתנהל ראש ממשלה, כך מתנהל ראש ארגון פשע".