בבית המשפט המחוזי בנצרת דנו היום (ראשון) במשפטו האסיר הביטחוני, מחמוד עטאללה, בן 46, בפרשה המכונה "סרסור הסוהרות" בגין שורה של עבירות אונס ומעשים מגונים בכוח בשתי חיילות ששימשו כסוהרות בשירות בתי הסוהר. מדובר בכתב האישום השני נגדו בפרשה. עטאללה מרצה מאסר עולם ו-15 שנים נוספות בגין רצח פלסטינית בחשד לשיתוף פעולה עם ישראל.
לפני שבעה חודשים הוגש גם כתב אישום בבית משפט השלום בטבריה נגד מפקד כלא גלבוע לשעבר, באסם קשקוש, ונגד קצין המודיעין של הכלא לשעבר, ראני באשה, בגין עבירות של הפרת אמונים ואי-מילוי חובה רשמית.
בנובמבר 2017, בעקבות תלונה שהגישה סוהרת בכלא גלבוע, נחקר האסיר עטאללה בחשד לביצוע מעשים מגונים בסוהרות. בתום החקירה סברה הפרקליטות כי אין ראיות מספיקות להגשת כתב אישום נגד אנשי השב"ס ששימשו בתפקידים פיקודיים בכלא גלבוע, ועל כן נסגר התיק נגדם. לצד זאת, בשנת 2020 הגישה הפרקליטות לבית-משפט השלום בנצרת כתב אישום נגד עטאללה, בגין עבירות מין בשלוש הסוהרות, כאשר תיק זה מתנהל עד היום בבית המשפט וטרם הוכרע.
עטאללה היה אמור להשתחרר בעסקת החטופים השנייה - והוחלף באסיר אחר
בעקבות ערר שהוגש על-ידי שלוש הסוהרות נגד החלטת סגירת התיק, ובעקבות עדותו של מפקד כלא גלבוע דאז, גנ"מ פרדי בן-שטרית, בפני ועדת הבדיקה הממשלתית לאירוע בריחת האסירים מבית סוהר גלבוע, הורה פרקליט המדינה עמית איסמן בחודש דצמבר 2021 על חידוש החקירה בכל היבטי הפרשה.
בתום החקירה המחודשת ולאחר בחינת הדברים קיבל פרקליט המדינה את הערר והחליט להגיש כתב אישום נגד עטאללה, וכתבי אישום נגד קשקוש ובאשה. במסגרת החלק הראשון של עסקת שחרור החטופים השנייה של מלחמת חרבות ברזל צורף שמו של עטאללה לרשימת האסירים הביטחוניים שישוחררו בעסקה, ועל-פי החלטת הממשלה היה צפוי להשתחרר לביתו בשכם. לבסוף, הוא הוצא מרשימת המשתחררים והוחלף באסיר אחר.
הילה (שם בדוי), הסוהרת שנאנסה על ידי האסיר עטאללה, אמרה בריאיון לוואלה טרם פתיחת משפטו של עטאללה: "אני קצת בסערת רגשות כי הרגע הזה כמעט נמנע ממני לאחר שהיה רצון להוציא את המחבל האנס לחופשי, ולבסוף לאחר החלטת הממשלה זה נמנע". לדבריה, "זאת התרגשות כי זה מסע ארוך מאוד. עד שהגענו לרגע הזה לקח המון זמן, השמצות והאשמות. אני שמחה שאנחנו ברגע הזה שבו אנחנו יכולים להתחיל להוכיח את מה שקרה".
כשנאמר לה בריאיון ששחרורו של עטאללה נמנע "ממש בדקה התשעים", השיבה: "ממש בדקה התשעים. יומיים לפני שהוא היה צריך לצאת לחופשי, חברת הכנסת אורית סטרוק הובילה מהלך גאוני, ובסוף אנחנו עומדים כאן היום, והוא עומד לדין ולא הולך לקבל פס". כשנשאלה איך תהיה התחושה לעמוד מולו ולהביט לו בעיניים, האם יש חשש? אמרה הילה (שם בדוי) "יש חשש, זה לא קל ולא פשוט. זו איזושהי עבודה פנימית של 'אני מוגנת כרגע, אני כבר לא בתוך כותלי בית הסוהר, אף אחד לא מאיים עליי'. עם זאת, יש גאווה גדולה מאוד ורצון להוכיח את האמת".
בריאיון נשאלה איך תתמודד עם העמידה על דוכן העדים ולהיזכר בכל מה שעבר עלייך, זה קשה מאוד. אמרה כי "זה מאוד קשה אבל אני מוכנה לזה". בריאיון נשאלה האם היא מרגישה חזקה ונחושה? אמרה בנחרצות כי "גמרי. אני חושבת שלאורך כל הדרך, עד שהגישו נגדו כתב אישום עמדתי חזקה ואיתנה. לא ויתרתי ואני חושבת שזו אחת הסיבות שהגישו כתב אישום".