וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ראש השב"כ המיועד תמך בגרסת נתניהו בוועדת החקירה לפרשת הצוללות

עודכן לאחרונה: 31.3.2025 / 11:49

שרביט, אותו בחר נתניהו להיות ראש שב"כ הבא, "הטיל" את האחריות על הדרג המקצועי וניקה את הדרג המדיני מאחריות לרכש הצוללות. כך למשל, כשנשאל אם זכר אמירות של הדרג המדיני לפיהן אם התקציב יחרוג מ-1.8 מיליון יורו לא תאושר רכישת הצוללות, השיב כי אינו זוכר

נתניהו נגד רונן בר/מעריב

האלוף אלי שרביט, שנבחר על ידי ראש הממשלה בנימין נתניהו להיות ראש שב"כ הבא, העיד בפני ועדת החקירה הממלכתית לחקר רכישת כלי השיט בפרשת הצוללות. בעדותו, הוא גיבה את גרסת רה"מ ו"הטיל" את האחריות על הדרג המקצועי וניקה את הדרג המדיני מאחריות לרכש הצוללות.

כך למשל, כשחברי הוודעה שאלו אותו אם זכר אמירות של הדרג המדיני לפיהן אם התקציב יחרוג מ-1.8 מיליון יורו לא תאושר רכישת צוללות, שרביט השיב כי אינו זוכר הוראה כזו, אך לדבריו מדובר ב"דירקטיבה" של הדרג המדיני. בהמשך, כאשר חברי הוועדה שאלו מאיפה הדרג המדיני יודע על סכום הרכישה של הצוללות, השיב שרביט: "זה רק מה שהדרג המקצועי הכין".

אלי שרביט, מפקד חיל הים. דובר צה"ל
אלי שרביט, מפקד חיל הים/דובר צה"ל
ראש השב״כ שנבחר, אלי שרביט, העיד בפני ועדת החקירה הממלכתית לחקר רכישת כלי השיט. ללא, אתר רשמי
ראש השב״כ שנבחר, אלי שרביט, העיד בפני ועדת החקירה הממלכתית לחקר רכישת כלי השיט/אתר רשמי, ללא

הבוקר מסרה לשכתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו על ההחלטה למנות את שרביט לתפקיד. שרביט כיהן כמפקד חיל הים לשעבר. מלשכת נתניהו נמסר שראיין שבעה מועמדים לתפקיד. האלוף שרביט שירת 36 שנים בצה"ל, בתפקיד זה הוביל את בניית כוח המגן הימי על המים הכלכליים וניהל מערכות מבצעיות מורכבות מול חמאס, חיזבאללה ואיראן.

"השב"כ הוא ארגון עתיר זכויות, שעבר טלטלה קשה ב-7 באוקטובר. ראש הממשלה משוכנע שהאלוף שרביט הוא האדם המתאים להובלת שב"כ לדרך שתמשיך את המסורת המפוארת של הארגון", נמסר מהלשכה.

במערכת הביטחון מהבחירה של ראש הממשלה במועמד חיצוני לארגון: "זו תהיה טלטלה אמיתית לארגון", אמר גורם אחד. גורמים אחרים טענו: "הוא לא באמת מבין במודיעין". "לא ברור מה רוצה ראש הממשלה להשיג פרט לזעזוע וטלטלה", נמסר מגורם שלישי.

ביום שלישי הבא בג"ץ ידון בעתירות שהוגשו נגד פיטורי ראש שב"כ המכהן רונן בר. עוד נציין כי עד לדיון בעתירות בג"ץ הוציא צו ארעי שאוסר על נתניהו לפטר את בר אך כן מאפשר לו לראיין מועמדים אחרים לתפקיד. כך שבכל מקרה, ראש שב"כ הנבחר שרביט, לא יוכל להיכנס לתפקיד עד לדיון בעתירות בשלישי הבא וגם אז לא צפוי שבג"ץ יקבל החלטה במקום שמבטלת את הצו הארעי שאוסר על פיטורי רונן בר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully