וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קבר מיותם: המדינה תקצר ל-45 ימים בלבד את ההמתנה לבניית מצבה לעריריים

עודכן לאחרונה: 30.3.2025 / 19:43

מנתוני האגף המקצועי בביטוח הלאומי עולה כי במרבית המקרים מי שלא הוקמה לו מצבה במהלך החודש הראשון לאחר הפטירה, יש להניח שלא תוקם לו מצבה כלל, וממילא אין הצדקה להמתין 90 ימים

נשיא המדינה יצחק הרצוג בטקס: "אין דרך לבטא במילים את ההערכה שחבה לכם החברה הישראלית"/צילום: בית הנשיא

המוסד לביטוח לאומי מבקש בימים אלה לתקן את ההסכם הנוכחי המחייב המתנה של 90 יום ממועד פטירתו של אדם, כדי לאפשר לבני-משפחה (אם ישנם) לבנות את המצבה בעצמם.

מנתוני האגף המקצועי בביטוח הלאומי עולה כי במרבית המקרים מי שלא הוקמה לו מצבה במהלך החודש הראשון לאחר הפטירה, יש להניח שלא תוקם לו מצבה כלל, וממילא אין הצדקה להמתין 90 ימים.

נפטרים אלה - עריריים, חסרי קרובי משפחה, או מי שנשכחו עם השנים - נותרים לבדם גם במותם, גם קבריהם נותרים מיותמים. דווקא בשבילם נוצרה האפשרות שהמדינה תתערב ותקים מצבה - אך המתנה של 90 יום מתגלה כעיכוב מיותר, כזה המעכב את הכבוד האחרון שאדם יכול לקבל. כעת, כאמור, מוצע לתקן את הנושא, ולהעמיד את ההמתנה על 45 ימים בלבד.

החלקה הצבאית בבית העלמין קרית שאול, ערב יום הזיכרון תשפ"ד, 12 במאי 2024. ראובן קסטרו
מצבה ללא המתנה מיותרת וכואבת. בית עלמין/ראובן קסטרו
בית עלמין ירקון, 29 במרץ 2023. ראובן קסטרו
בית עלמין ירקון, 29 במרץ 2023/ראובן קסטרו

כידוע, הביטוח הלאומי משלם את הוצאות הקבורה והשירותים המקובלים בקשר לקבורה בעד כל אדם שנפטר בישראל ונקבר בה, ובעד כל תושב ישראל שנפטר מחוץ למדינה. התשלומים מועברים ישירות מהביטוח הלאומי לחברה קדישא ולכל גוף שהורשה כדין לעסוק בקבורה, שחתמו על הסכם עם הביטוח הלאומי בעניין.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully