וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

מאות חולים נדבקו בנגיף ה-HMPV, מספר הנפטרים משפעת עלה

אביחי חיים. עופר חג'יוב, מערכת וואלה

עודכן לאחרונה: 26.3.2025 / 13:21

במהלך השבוע האחרון אובחנו בקרב מטופלים בקהילה ומאושפזים בבתי החולים עוד 115 מקרים חדשים של הנגיף מהשבוע האחרון. מדובר על מקרים שמתווספים ומהווים כעת כ-18% מכלל הדגימות שנבדקו בקרב המאושפזים לנגיף, יש לציין כי הנגיף אינו חדש אך הוא ממשיך לזכות לתשומת לב

בווידאו: מדוע מומלץ להתחסן נגד שפעת?/עריכה: גלעד מן מנהיים

בדו"ח ניטור תחלואה מנגיפי נשימה של המרכז הלאומי לבקרת מחלות של משרד הבריאות, שפורסם היום (רביעי), התגלה שבמהלך השבוע האחרון אובחנו בקרב מטופלים בקהילה ומאושפזים בבתי החולים עוד 115 מקרים חדשים של הנגיף מהשבוע האחרון. מדובר על מקרים שמתווספים ומהווים כעת כ-18% מכלל הדגימות שנבדקו בקרב המאושפזים לנגיף, כאשר עד כה מעל 300 חולים נדבקו בנגיף ה-HMPV.

במרכז הלאומי מציינים את המשך העלייה במספר הנדבקים בישראל בנגיף, מאז הדיווח הראשון על התפרצות הנגיף הנשימתי בסין ו-7 מקרים שהתגלו בישראל מתחילת חודש ינואר. עם זאת, יש לציין כי הנגיף אינו חדש אך הוא ממשיך לזכות לתשומת לב רבה על רקע העלייה במספר המקרים ובמשרד הבריאות ממשיכים לעקוב אחרי התוצאות.

הנגיף הוא וירוס נשימתי הגורם לתסמינים שדומים להצטננות ושפעת. בעוד שהמחלה בדרך כלל קלה, היא עלולה להוביל לסיבוכים חמורים כגון דלקת ריאות, במיוחד בקרב תינוקות, קשישים ואנשים עם מערכת חיסון מוחלשת.

מתן חיסון לשפעת, קופת חולים כללית הרצליה, 27 בספטמבר 2023. ראובן קסטרו
מתן חיסון לשפעת, קופת חולים כללית הרצליה, 27 בספטמבר 2023/ראובן קסטרו

בדו"ח נחשף גם מספר הנפטרים משפעת מתחילת העונה (סוף ספטמבר) עד תחילת השבוע הנוכחי ועומד על 362 פטירות מהנגיף. ביניהם גם נפטר אחד בין גילאי 5-12, ו-3 נפטרים בגילאי 19-35. הדו"ח שמפורסם מבוסס על נתונים מ-13 בתי חולים בפריסה ארצית וחושף את נתוני התחלואה ותמותה מנגיפי נשימה בישראל.

עוד ניתן לראות כי ככל שהגיל הוא מבוגר יותר כך גם מספר הנפטרים גבוה יותר כאשר 146 נפטרים היו מעל גיל 80 פלוס. מספר גבוה גם בגילאי ה-70-79 עם 83 נפטרים, 31 נפטרים בגילאי ה-60-69 ו50-59 19 נפטרים בלבד. בטווח גילאים לא ידוע עוד 65 נפטרים. כלל המקרים של החולים המאושפזים זוהו בתוך 30 יום מלקיחת דגימה לזיהוי נגיף השפעת.

מתן חיסון לשפעת, קופת חולים כללית הרצליה, 27 בספטמבר 2023. ראובן קסטרו
מתן חיסון לשפעת, קופת חולים כללית הרצליה, 27 בספטמבר 2023/ראובן קסטרו

בדו"ח מציינים גם כי לצד נתוני הפטירות, החוקרים מזהים המשך ירידה בשיעורי הפניות הגולמיים למרפאות בשל תחלואה דמוית-שפעת ובשל זיהום בדרכי נשימה עליונות ולא נצפה שינוי משמעותי בשיעור הפניות הגולמי בשל דלקת ריאות. על פי הדוח נכון לתחילת השבוע הנוכחי, אובחנו 209 מקרים חיוביים לשפעת. 183 מקרים לשפעת מסוג A ו-26 מקרים חיוביים לשפעת מסוג B.

מה קורה בעולם?
בבריטניה נכון לדיווח האחרון, נצפתה התייצבות בפעילות הנגיף ה-HMPV עם 3.5% בהשוואה לשבוע הקודם שעמד על 3.7%. בארה"ב אחוז הדגימות נמצא בעלייה ועומד על 5.6%. בסין הדיווח האחרון היה ב-7.1.25 לגבי פעילות של הנגיף.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully