בית משפט השלום בראשון לציון האריך הערב (שלישי) בשישה ימים את מעצרו של ראש העיר עכו, עו"ד עמיחי בן שלוש, עד יום ראשון הבא. חוקרי יאח"ה - להב 433 ושוטרים עצרו אותו הבוקר כאשר הפכה לגלוייה חקירת הפרשייה אותה הם מכנים "חומות חימר", חשד לשוחד בחירות שהביאה לבחירתו של בן שלוש לראשות העיר. השופט יובל קדר קבע כי קיים חשד סביר כי ראש העיר ביצע את המיוחס לו. ורמז כי הוא מסתמך בעיקר על עדותו המפלילה של איש העסקים סמי אפראימוב הטוען כי קנה קולות בוחרים כדי שיצביעו לבן שלוש. "אין ספק כי הפללתו עונה על החשד הסביר, לצורך החלטה זו ואולם לא די בכך. בחנתי את התימוכין לגרסתו למעלה מן הצורך לשם קביעת החשד הסביר. בדקתי במסרקות את אותם התימוכין ויש בהן כדי לחזק אם כי ברמה נמוכה למדי את החשד הסביר", קבע.
מיד אחר כך הוא האריך באופן דומה, עד יום ראשון הבא, גם את מעצרו של סגן ראש העיר, חבר סיעת "מאמינים בעכו", עורך הדין איתמר סונינו, 44, שגם הוא חשוד בפרשה. בן שלוש וסונינו מכחישים מכל וכל את המיוחס להם. טענתם היא שגם אם פעל קבלן הקולות כפי שנטען שפעל, הרי היה זה כמובן ללא ידיעתם. ראש העיר טוען כי הפרשייה הנטענת כנגדו באה לעולם כאשר נמנע משחיתות ציבורית ולא העניק לאיש העסקים את משרת מנכ"ל העיריה בה חפץ.
הפרשייה נחקרת מאז חודש דצמבר. בשבוע שעבר הוציאו החוקרים צווי מעצר בהם עשו שימוש הבוקר. טרם הדיון בעניינו של ראש העיר, בסך הכל, ובאותו האופן, השופט יובל קדר האריך את מעצרם של 12 חשודים ב-6 ימים, עד יום ראשון הבא. בלי קשר לחלקם בפרשה, אם בכלל, למיוחס להם, למספר הימים שהחוקרים העריכו כי יצטרכו בשלב זה לצורך מיצוי החקירה, או לטענות הסניגורים של כל אחד מהעצורים. שני חשודים שוחררו בתנאים מגבילים טרם הדיון, במשרדי יאח"ה, שם נחקרו כל העצורים.
כשהובא ראש העיר לאולם בשעת ערב מאוחרת הוא הוכנס לתא החשודים כשהוא מחויך והתבדח עם הצלמים. "סומך על המשטרה, הכל יהיה בסדר", אמר ולשאלת וואלה הוסיף "לא הופתעתי, הכל גלוי". הוא קרא לציבור ולתושביו להגיע לפסטיבל עכו בחוה"מ פסח, "אני אהיה שם", קבע באופטימיות. הוא לווה בבית המשפט על ידי סגוריו, עורכי הדין תמי אולמן, שאדי סרוג'י, באסל פלאח ודרור מתיתיהו.
היום הארוך הזה שהסתיים מעט לפני חצות החל בסביבות השעה 05:30 כשעשרות שוטרים מיאח"ה והמשמר הלאומי פשטו בעכו על בתיהם ומשרדיהם של 14 חשודים, בהם ראש העיר וסגנו, ערכו חיפושים, תפסו ממצאים ועצרו אותם. הם כולם חשודים כל אחד על פי חלקו בביצוע עבירות בהן מתן או קבלת שוחד בחירות, עבירות שוחד אחרות, קשירת קשר, איסור הלבנת הון ועוד. המשטרה אמרה בדיון כי החקירה החלה עוד טרם הגיש המועמד אוהד שגב את ערעור הבחירות שלו שהפך בסופו של דבר לתביעה אזרחית ועוד טרם שידור התחקיר של יוסי מזרחי בחדשות 12. מהדיון בבית המשפט עולה כי אלמונים הציתו את רכבה של אשת ראש העיר.
חוקרי יאח"ה - להב 433, רפ"ק אילן ינקו- עו"ד, רפ"ק רותם שי ופקד גיא גמליאל, ציינו כי השופט יובל קדר כבר נחשף לחומרי החקירה לפני מספר ימים, בעת שביקשה ממנו היחידה החוקרת את הוצאת צווי המעצר במעמד צד אחד. הם ביקשו להאריך את מעצרם של החשודים ב-10 ימים, למעט מעצרו של ראש העיר וסגנו, אותם הם ביקשו להאריך רק ב-8 ימים. החוקרים עומדים בקשר עם פרקליטות מחוז חיפה המעורבת בתביעה.
עורכי הדין משה גלעד, ולנטין זברוב וזיו גלעד מייצגים את סמי אפראימוב, איש עסקים ומסעדן בן 43 מעכו, ששימש כקבלן קולות של עמיחי בן שלוש, ו"התהפך עליו" וחבר לאוהד שגב, יריבו של בן שלוש, כשסורב כיבודים לאחר שבן שלוש נבחר לראשות העיר. גלעד הלין על כי איפראימוב יצא כדי לחשוף את השחיתות וכך מצא את עצמו כאחד החשודים המרכזיים בפרשה.
השופט יובל קדר דחה את טענתו של עו"ד גלעד כי "מעצרו של מי שחושף שחיתות יפגע בחקירות עתידיות והיא היא השיבוש האמיתי", וציין כי "די בכך שהודה בביצועה של עבירה, יש כנגדו חשד סביר ובעניינו, נוכח תכנית החקירה יש חשש כי אם ישוחרר לא ניתן היה לקיים את החקירה כנדרש ופעולות החקירה ישובשו. הוא האריך את מעצרו ב-6 ימים, עד יום ראשון הבא.
"מי המרוויח העיקרי בכל המעשים שכולם עשו, מי קיבל את מה שחיפש?", התריסו עו"ד אלי סבן ועו"ד שאדי דבאח המייצגים את תושבי עכו עלי אבו פדאלי בן ה-28 ומחמוד חלואני בן ה-35, העובד בעסקי הסירות בנמל עכו והחשודים במקביל בקבלת שוחד בחירות ובמתן שוחד בחירות, "מי שמונה לראש העיר", ענו החוקרים. השופט יובל קדר האריך גם את מעצרו ב-6 ימים.
עו"ד אביעד חיייט מייצג את חאלד חמאד בן ה-33 (החשוד גם בעבירה של "שבועת שקר") ואת ארבעת האחים העכואים כאמל סעיד אגא בן 25, יצחק רבין סעיד אגא בן 29 אנס סעיד אגא בן 31, פיראס סעיד אגא בן ה-36. כאמור, כמו לכל המעורבים האלה לכאורה, גם מעצרם הוארך ב-6 ימים.
החקירה בעיצומה.