כוחות צה"ל ממשיכים להיות פרוסים בסוריה בימים אלו. צה"ל חשף היום (שלישי) תיעודים מפשיטה לילית של כוחות מחטיבת הצנחנים ולוחמי יחידת יהל"ם בפיקוד אוגדה 210 שהתרחשה בשבוע שעבר. הלוחמים ערכו את הפשיטה על בסיס אינדיקציות מודיעיניות, ומצאו כמות גדולה של נשקים, בניהם גם מטענים, תחמושת, פצצות מרגמה, מחסניות, קליעים וציוד לחימה נוסף. בצה"ל טענו שכל הממצאים הוחרמו והושמדו. "כוחות אוגדה 210 ממשיכים להיות פרוסים במרחב על מנת להגן על אזרחי מדינת ישראל ורמת הגולן בפרט", נמסר.
הלילה החל צה"ל להתקדם קרקעית לכיוון הכפר כוייא, שבמערב מחוז דרעא שבדרום סוריה, כך לפי דיווחים בסוריה. לפי הדיווחים הכוחות נתקלו בהתנגדות ופתחו בירי פגזים ובתקיפות מהאוויר - מה שהביא למותם של שבעה סורים ולהימלטות של תושבים מהכפר לעבר כפרים סמוכים. בשעות הבוקר צה"ל תקף יכולות צבאיות שנותרו בבסיסים הצבאיים תדמור ו-T4 שבסוריה. חיל האוויר תקף כנגד כל ניסיון להעביר מערכות נשק או לשקם אותן כפי שבוצע בבסיס T4 ובתדמור כנגד מערכות נשק של צבא אסד. לדברי גורם צבאי בכיר, מטרת הפשיטות היא "לוודא שלא גדלים כל מיני עשבים מקומיים".
לפני מספר שבועות אמר שר הביטחון ישראל כ"ץ בביקורו עם כתב וואלה במוצב החרמון הסורי כי צה"ל לא ייצא מאזורי החיץ - לא עכשיו ולא בעתיד. "אנחנו אמרנו שהם יהיו לזמן בלתי מוגבל. החיילים יודעים את זה בכל מפגש שלי כאן, הייתי כאן מספר פעמים, אני רואה כאן מחויבות והבנה עצומה, הם מגנים על היישובים של מדינת ישראל, בגולן, גליל ויודעים מול מי, אנחנו רואים את דמשק באופק, את לבנון מאחורה".