המתווכת המצרית העלתה הצעה לשחרור כל 59 החטופים, החיים והחללים, בתוך חודש עד חודש וחצי בלבד. כך, לפי דיווחים ערביים. זאת, בתמורה להפסקת אש ולהכנסה של סיוע הומניטרי לרצועה, כשלפי ההצעה, כבר בסוף השבוע הקרוב ישוחררו חמישה חטופים.
עוד הבהירו המקורות, לפי הדיווח, כי ישראל מעוניינת שיוצב לוח זמנים לפירוק חמאס מנשקו, וכן כי נדחתה הצעה ישראלית לשליטה ישראלית בחלוקת הסיוע ההומניטרי. עוד נמסר כי ישראל מסרבת לסגת מהרצועה עד שכל החטופים ישוחררו.
בנוסף, טענו המקורות כי חמאס מעוניין בערבויות ולוח זמנים לגבי הפסקת הפעילות של ישראל ברצועה.
סאמי אבו זהרי, בכיר בלשכה המדינית באירגון הטרור חמאס, התראיין אמש לערוץ אל-ג'זירה. המראיין שאל האם מצרים הציעה לחמאס את הפסקת אש זמנית בתמורה לשחרור 5 חטופים - כאשר אבו זהרי ענה: "כל עוד רעיונות כאלה לא הבשילו, אז טבעי שלא נדבר על הפרטים. השיחות של חמאס מול קטר ומצרים המתווכות לא נפסקות במטרה להביא להפסקת המלחמה - תוך גמישות וחיוביות שמגלה חמאס בעניין. יש מספר הצעות ולא הצעה אחת, כאשר חמאס מקשיב ובוחן את כל ההצעות. לעומת זאת, השטח מדגיש שישראל לא מעוניינת בהסכם".
"ההרג הנרחב של העם שלנו הוא תרגום לאיומים של טראמפ ו-וויטקוף לגבי פתיחת שערי הגהנום על רצועת עזה". אמר הבכיר. "אנחנו אומרים כי הגיהנום הזה לא ייעצר אם האומה הערבית והאיסלאמית תפתח בכל מקום את שערי הגהנום על ישראל ועל האינטרסים של בנות-בריתה ברחבי העולם. לא הגיוני שיטבחו ברצועת עזה בעוד כל העולם שותק", אמר בזעם.
עוד המשיך ואמר הבכיר: "סוגיית פירוק נשק ההתנגדות לא יכולה לעלות לדיון על שולחן המו"מ ולא יוצע בשום שלב משלבי המו"מ - גם לא כקלף במו"מ". עוד אמר כי ההתנגדות הפלסטינית לא תיכנע לאיומים: "ההתנגדות הפלסטינית במצב טוב ומסוגלת להתמודד עם תוקפנות זו. חמאס, מבחינה מדינית, לא תסגור את הדלת בפני כל יוזמה להפסקת המלחמה - אבל בלתי-אפשרי שנרים דגל לבן ושניכנע בפני הכובש".