שר הביטחון ישראל כ"ץ הורה לזמן היום (שני) בהקדם את תא"ל (מיל') אורן סולומון כדי שיציג את התחקיר אותו ביצע על אירוע ה-7 לאוקטובר.
"העובדה שדווקא תא"ל סלומון שביצע ברשות ובסמכות תחקיר על אירועי פיקוד הדרום ב-7 באוקטובר, בו מתח ביקורת על תפקוד הדרג הבכיר בצה"ל, מזומן לחקירה - מעוררת תמיהה ובכוונתי לדרוש מהרמטכ"ל לבחון את התנהלות הפרקליטות הצבאית בנושא", כתב שר הביטחון.
עוד נמסר מטעמו כי "אסור שיווצר הרושם שחקירות מצ"ח הן כלי להשתקת ביקורת פנימית בצה"ל שכל כך נחוצה כדי להביא את מלוא הפרטים לידיעת המשפחות והציבור ולשם הפקת לקחים פנימיים בצה"ל".
הרמטכ"ל, רב-אלוף אייל זמיר הגיב להודעת שר הביטחון ואמר: "הרמטכ"ל לא מקבל הנחיות דרך הודעות בתקשורת. הטענה לפיה הקצין נחקר בגין חלקו בתחקירי השבעה באוקטובר שקרית ומשוללת כל יסוד". עוד הוסיף זמיר כי "הקצין זומן לחקירה בשל חשדות לעבירות ביטחון מידע חמורות. החקירה תוסיף להתנהל במקצועיות ובענייניות".
"אני מגבה את גופי אכיפת החוק בצה"ל אשר פועלים על פי הדין לבירור חשדות, כנדרש", סיכם הרמטכ"ל זמיר.
הקצין, תא"ל במיל' אורן סולומון פרסם מכתב שבו הוא מספר כי נערכו אצלו בבית חיפושים על ידי מצ"ח בצו בית משפט. עוד סיפר כי בסוף כתיבת המכתב הוא יוצא לחקירה וכי אינו יודע מתי הוא ישוב.
במכתב שכתב פירט הקצין את ממצאי התחקיר שערך על אירועי ה-7 באוקטובר. לפיו, יש שני נושאים עיקריים וחמורים שעולים מהממצאים: הראשון, אי תפקוד של הרמטכ"ל, אגף המבצעים, חיל האוויר ופיקוד הדרום בשעות הראשונות למתקפה ב-7 באוקטובר. השני, ניסיון טיוח התחקירים, העלמת מסמכים וחומרי תחקיר, מידור, ו"כתיבת מסמכים" בדיעבד.
בהמשך מכתבו כתב סולומון שביקש לאורך כל הדרך להציג את התחקיר פנימה בתוך הצבא, הכל בכדי לקיים תהליך אמיתי. להבין מה היה, ובעיקר להפיק לקחים אמיתיים וליישמם למען אי הישנות האירועים שוב. "לצערי, נתקלתי במערכת משומנת היטב של שימוש בכח השררה והדרגה, אשר עשו הכל בכדי
"להעלים" אותי, ובעיקר, למנוע את הוצאת ממצאי התחקיר בתוך צה"ל, והחוצה", כתב.
המשיך וסיפר סולומון: "לפני כשבועיים ימים, בפעולה מתואמת היטב, סגרו לי את השמ"פ, את דלתות חדרי התחקיר, ואת כרטיסי המחשב. והיום, כפי שציינתי, הגיעו לבצע חיפוש בביתי, וכעת אני יוצא לחקירה".
"אסור לנו, ולכם כראשי המדינה ומערכת הביטחון לאפשר את גניזת ממצאי התחקיר, ולא פחות, לעשות הכל למנוע את הניסיון להשתיק אותי בדרכים נלוזות", אמר בסוף המכתב בתוקף.