וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"מתנגדים נחרצות": רה"מ והממשלה מגיבים לצו הביניים של בג"ץ בעניין פיטורי רונן בר

עודכן לאחרונה: 24.3.2025 / 19:19

ראש הממשלה וכל חברי הממשלה הגישו לבג"ץ את עמדתם בעניין צו הביניים של פיטורי ראש שב"כ. "צו זה מבקש להפקיע את סמכותה של הממשלה". כזכור, ביום שישי שופטת בית המשפט העליון, גילה כנפי שטייניץ קבעה כי על הממשלה לתת את תגובתה לצו - עד היום

בווידאו: דברי ראש שירות הביטחון הכללי, רונן בר, לציון שנה למתקפת הטרור שאירעה ב-7.10/צילום: תקשורת שב״כ

ראש הממשלה, בנימין נתניהו וממשלת ישראל הגישו הערב (שני) את עמדתם לבג"ץ בעניין צו הביניים בנושא פיטוריו של ראש שב"כ רונן בר.

נתניהו והממשלה שמיוצגים בהליך על ידי עורך הדין ציון אמיר ולא על ידי היועמ"שית, גלי בהרב מיארה, בתגובתם לעניין הוצאת צו הביניים שעשוי להקפיא את פיטוריו של בר עד לדיון בעתירה נטען: "הממשלה והעומד בראשה מתנגדים באופן נחרץ להוצאת צו הביניים, אשר הלכה למעשה מבקש להפקיע את סמכותה של הממשלה לדאוג לביטחונה של מדינת ישראל בזמן מלחמה בשבע חזיתות שונות".

רונן בר, בנימין נתניהו. הדס פארוש/הארץ, ראובן קסטרו, עיבוד תמונה
רונן בר, בנימין נתניהו/עיבוד תמונה, הדס פארוש/הארץ, ראובן קסטרו

נציין כי ביום שישי האחרון הוציאה שופטת בית המשפט העליון, גילה כנפי שטייניץ, צו ארעי שמוגבל בזמן, שמקפיא את פיטוריו של בר עד לקבלת החלטה אחרת בעתירות. עתה, בית המשפט יוכל להחליט האם הוא מאריך את תוקפו של הצו הארעי או מבטל אותו. בנוסף, בית המשפט יוכל להוציא צו ביניים שיקפיא את פיטורי בר עד לדיון בעתירות עצמם.

שופטת בית המשפט העליון גילה כנפי שטייניץ הוציאה ביום שישי האחרון צו ארעי שמקפיא פיטורי ראש שב"כ רונן בר עד לקבלת החלטה אחרת בעניין. בהחלטה כתבה כי יקבע מועד לדיון בהקדם האפשרי ולא יאוחר מתאריך 8 באפריל. עוד קבעה כי על המדינה להגיב בכתב עד היום לבקשה לצו הביניים. בדרך כלל היועצת המשפטית לממשלה והפרקליטות מייצגים את המדינה בעתירות מסוג זה, אך סביר להניח שבשל חילוקי הדעות בין ראש הממשלה לבין היועמ"שית, הממשלה תיוצג על ידי עורך דין פרטי.

  • עוד באותו נושא:
  • רונן בר

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully