וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רה"מ נתניהו פועל לנטרל את האיום של החרדים ושוחח באופן חריג עם מנהיגי יהדות התורה

עודכן לאחרונה: 23.3.2025 / 17:37

רה"מ שוחח עם הרב משה הלל הירש, ממנהיגי הזרם הליטאי, והאדמו"ר מבעלז, ממנהיגי הזרם החסידי. מלבד הרצון להבטיח את הרוב לתקציב שיאושר השבוע, רה"מ מנסה לפעול נגד היוזמה לפיה יהדות התורה תציב אולטימטום לפיו אם חוק הגיוס לא יאושר חבריה יעזבו את הממשלה והקואליציה

הפגנת חרדים כנגד חוק הגיוס בבקום, תל השומר/ניב אהרונסון

לקראת ההצבעה על התקציב ועל רקע אי מימוש הבטחותיו לקדם חוק פטור, ראש הממשלה, בנימין נתניהו, שוחח היום (ראשון) עם שני מנהיגים רוחניים המזוהים עם יהדות התורה - הרב משה הלל הירש, ממנהיגי הזרם הליטאי, והאדמו"ר מבעלז, ממנהיגי הזרם החסידי. לוואלה נודע כי ראש הממשלה נתניהו אמר למנהיגים החרדים בשיחות עמם כי "כל איום או אולטימטום פומבי על חוק הגיוס ייפגע בסיכויו לעבור את המבחן המשפטי בבג"ץ".

מדובר בשיחות חריגות ומלבד הרצון להבטיח את הרוב לתקציב שיאושר בהמשך השבוע, נתניהו מנסה גם לפעול נגד יוזמה לפיה יהדות התורה תציב אולטימטום לפיו אם חוק הגיוס לא יאושר בתוך שלושה חודשים - חבריה יעזבו את הממשלה והקואליציה. נתניהו הבטיח לחרדים לקדם את החוק אך ביקש להימנע מאיומים פומביים שאינם "מוסיפים ליציבות הקואליציונית", כלשונו.

למרות הלחץ של נתניהו, בשעה הקרובה ייפגשו ל"מפגש פסגה" שלושה מנהיגים בכירים של יהדות התורה - האדמו"ר מגור יחד עם המנהיגים הליטאים הרב דב לנדו והרב משה הלל הירש. בפגישה, שתערך בבני ברק, ידונו בדרישות החרדים סביב חוק הגיוס ובתמיכה בתקציב בהמשך השבוע.

החרדים צפויים לתמוך בכל מקרה בתקציב המדינה, אך יכריעו האם לפרסם איום פומבי לפיו אם חוק הגיוס לא יעבור בתוך שלושה חודשים - יפרשו מהממשלה, צעד שנתניהו ניסה למנוע.

יצחק גולדקנופף, ראש הממשלה בנימין נתניהו. חיים גולדברג/פלאש 90, עיבוד תמונה
יצחק גולדקנופף, ראש הממשלה בנימין נתניהו/עיבוד תמונה, חיים גולדברג/פלאש 90

הקואליציה נערכת לקראת שבוע הצבעות דרמטי שבמסגרתו צפויה לאשר את תקציב המדינה לשנת 2025, מהלך שאם תצלח אותו יקנה לה יציבות פוליטית לחודשים הקרובים. בהמשך השבוע תובא לאישור השינוי בהרכב הוועדה לבחירת שופטים באופן שיאפשר שליטת פוליטיקאים מוגברת בהליך בחירת השופטים לבית המשפט העליון, אך רק מהכנסת הבאה.

הנהלת הקואליציה נכנסה לדריכות וחברי הכנסת קיבלו הודעה בימים האחרונים ממנהלי הסיעות לפיה "אין היעדרויות או קיזוזים" והנוכחות חובה. הערב צפויים חברי הכנסת בוועדת הכספים לסיים את ההצבעות בוועדה, וחוק התקציב יונח על שולחן הכנסת, לקראת ההצבעה בקריאה שניה ושלישית.

הדיון במליאה ייפתח מחר בערב ויימשך שעות ארוכות עד לפחות 11 בבוקר למחרת. הח"כים באופוזיציה מתכננים פיליבסטר כדי למחות נגד אישור התקציב שבו ישנן גם גזירות כלכליות על הציבור. בתום הדיון, ביום שלישי בבוקר, יתחילו חברי הכנסת בהצבעות. מדובר בעשרות עד מאות הצבעות על סעיפי התקציב וההסתייגויות, ובסופן יאושר התקציב לשנת 2025.

sheen-shitof

עוד בוואלה

הצטרפו לוואלה פייבר ותהנו מאינטרנט וטלוויזיה במחיר שלא הכרתם

בשיתוף וואלה פייבר

יצחק גולדקנופף, הכנסת. 13 בדצמבר 2022. ראובן קסטרו
יצחק גולדקנופף, הכנסת. 13 בדצמבר 2022/ראובן קסטרו

לממשלה ולקואליציה יש דד ליין לאישור התקציב עד סוף חודש מרץ, ובינתיים עושה רושם כי המכשולים בדרך - הוסרו. יהדות התורה וש"ס שהביעו מורת רוח מכך שחוק הפטור מגיוס לצה"ל לא אושר עדיין, ירדו מהעץ - והבטיחו את תמיכתם בתקציב. גם יו"ר יהדות התורה השר יצחק גולדקנופף שהיה הקול המיליטנטי במפלגה - חזר בו מאיומיו. במקום, ביהדות התורה נשקלה האפשרות להעביר אולטימטום לראש הממשלה כי את חוק הגיוס יש לקדם בתוך שלושה חודשים - אחרת המפלגה כולה תעזוב את הקואליציה.

בהמשך השבוע, ביום רביעי בבוקר, מליאת הכנסת צפויה להיפתח עם דיון 40 חתימות בנוכחות ראש הממשלה. נתניהו וראש האופוזיציה צפויים לשאת דברים בסיומו, במה שהפך בחודשים האחרונים לקרב בין האופוזיציה והקואליציה.

לאחר מכן, המליאה תעלה לדיון והצבעה את החוק לשינוי הרכב הוועדה לבחירת שופטים באופן שיגביר את שליטת הפוליטיקאים בהליך הבחירה. לאופוזיציה יש אפשרות למשוך את הדיון כ-20 שעות, וההצבעות יתקיימו ביום חמישי בבוקר או מוקדם יותר, בכפוף להחלטתה. מוקדם יותר, בשבוע שעבר, אישרה ועדת החוקה בראשות ח"כ רוטמן את ההצעה, וההצבעה עליה השבוע היא בקריאה שניה ושלישית. עם זאת, תחולת החוק תהיה רק מהכנסת הבאה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully