וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אחרי הנחיית נתניהו וכ"ץ לפתוח בגל תקיפות שני בלבנון: דיווחים על תקיפה חריגה בצור

עודכן לאחרונה: 22.3.2025 / 21:15

ימים לאחר שבירת הפסקת האש בעזה, הנחו ראש הממשלה ושר הביטחון את צה"ל לפתוח בגל תקיפות נגד מטרות חיזבאללה. זאת, בתגובה לשיגור הרקטות לעבר ישראל, בהן 6 ששוגרו הבוקר. "ממשלת לבנון היא האחראית לכל הנעשה משטחה", מסרו

השמדת תשתיות טרור של חיזבאללה בדרום לבנון. קרדיט: דובר צה"ל/דובר צה"ל

ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון ישראל כ"ץ הנחו את צה"ל לפתוח בגל תקיפות שני בלבנון נגד מטרות חיזבאללה, כך נמסר הערב (שבת) בהודעה רשמית מטעם לשכת שר הביטחון. זאת, בתגובה לשיגור הרקטות לעבר ישראל, בהן שש ששוגרו בגל התקיפה הבוקר.

"ישראל לא תאפשר כל פגיעה באזרחיה ובריבונותה - ותפעל בכל דרך להבטיח את ביטחונם של אזרחי ישראל ויישובי הצפון", נמסר, "ממשלת לבנון היא האחראית לכל הנעשה משטחה".

בהמשך להנחיה, הודיע צה"ל הערב כי תקף מפקדות, תשתיות, מחבלים, משגרים ומחסן אמצעי לחימה של חיזבאללה בלבנון. זאת, תוך שהבהיר כי שורת התקיפות מצטרפת לתקיפות שבוצעו מוקדם יותר היום.

בהמשך, דיווח בלבנון על תקיפה ראשונה וחריגה מאז הפסקת האש בעיר החוף צור, שבדרום המדינה, כשזו לפי הדיווחים כוונה לעבר מבנה בעיר. לפי דיווחים ראשוניים, ישנם שני הרוגים ועוד שמונה פצועים במקום.

צה"ל תוקף מטרות חיזבאללה בלבנון. 21 בספטמבר 2024. ללא, אתר רשמי
צה"ל תוקף מטרות חיזבאללה בלבנון. 21 בספטמבר 2024/אתר רשמי, ללא
צה"ל תוקף מטרות חיזבאללה בלבנון. 21 בספטמבר 2024. ללא, אתר רשמי
צה"ל תוקף מטרות חיזבאללה בלבנון. 21 בספטמבר 2024/אתר רשמי, ללא

בצה"ל מגדירים את השיגורים לאצבע הגליל הבוקר כ"הפרה חמורה" של ההבנות במסגרת ההסכם עם לבנון. פיקוד הצפון ממשיך להיות בקשר עם ההתיישבות בנוגע להתפתחויות, כשבשלב זה אין הנחיות מיוחדות לעורף.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully