וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בישראל מכחישים שהתקבלה הצעת גישור מצרית חדשה: "אין הצעה, יש מגעים"

עודכן לאחרונה: 21.3.2025 / 22:00

בסוכנות רויטרס דווח שמצרים העבירה הצעת גישור לחמאס בעניין המשך המשא ומתן. לפי הדיווח, ההצעה כוללת לוח זמנים לשחרור החטופים, לצד לוח זמנים לנסיגה מלאה של ישראל מעזה. בכיר ישראלי הכחיש את הדיווח, ואמר שכרגע המגעים הם בעיקר בין מצרים לחמאס

הרמטכ״ל ברפיח: ״המשימה שלכם להגן על היישובים כאן. אנחנו בפעולה מתמשכת נגד חמאס, לצד המחויבות המלאה בצה״ל להשבת החטופים״/דובר צה"ל

בכיר ישראלי אמר היום (שישי) שלא הועברה לישראל כל הצעה חדשה ממצרים בעניין המשך המשא ומתן להפסקת האש ולשחרור החטופים. לדבריו המגעים כרגע הם בעיקר בין מצרים לבין חמאס בנסיון להגיע לנוסחה שתאפשר להתקדם. בסוכנות הידיעות רויטרס דווח מפי גורם פלסטיני שמצרים העבירה הצעת גישור לחמאס בעניין המשך המשא ומתן להפסקת אש, אך חמאס עדיין לא הגיב. על פי שני מקורות ביטחוניים מצריים, נאמר בהודעת הסוכנות, מצרים הציעה לקבוע לוח זמנים לשחרור שאר החטופים, לצד לוח זמנים לנסיגה מלאה של ישראל מעזה, בלוויית ערובות אמריקניות. המקורות אמרו שארה"ב אותתה על הסכמה ראשונית למתווה, ושתגובת ישראל וחמאס צפויה בהמשך היום.

סטיב וויטקוף שליחו של טראמפ, כיכר החטופים, 30 בינואר 2025. יונתן זינדל, פלאש 90
סטיב וויטקוף שליחו של טראמפ, כיכר החטופים, 30 בינואר 2025/פלאש 90, יונתן זינדל

במקביל מסרו היום בחמאס שהארגון בוחן את הצעת ארצות הברית לחידוש הפסקת האש. השליח המיוחד של הבית הלבן סטיב וויטקוף הציג את הצעת הגישור שלו בשבוע שעבר, והיא כללה הארכה של הפסקת האש עד אפריל, באופן שיאפשר את המשך המגעים להפסקת אש קבועה. בחמאס הוסיפו שמטרתם היא להביא לעסקה לשחרור אסירים, לסיום המלחמה ולנסיגה מוחלטת של ישראל מרצועת עזה.

ביום ראשון אמר וויטקוף בריאיון ל-CNN שתגובת חמאס להצעתו בנוגע לעסקת החטופים לא מאפשרת להתקדם ולהגיע לעסקה. וויטקוף הוסיף כי "יש להם הזדמנות אבל חלון ההזדמנויות שלהם הולך ונסגר. כדאי להם לראות מה עשינו עם החות'ים ואני קורא להם להתנהל בצורה הגיונית יותר ממה שהתנהלו עד עכשיו".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully