וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

למרות האיסור: הפגנות סוערות ברחבי טורקיה, עשרות נעצרו על פוסטים ברשת

עודכן לאחרונה: 20.3.2025 / 10:31

הפגנות סוערות ברחבי טורקיה בעקבות מעצרו של ראש העיר איסטנבול, אחד ממתנגדיו הבולטים של הנשיא רג'פ טאיפ ארדואן. 37 בני אדם נעצרו על פרסום פוסטים "פרובוקטיביים" ברשתות החברתיות. חברת הבניה, שבה שותף ראש העיר העצור, הולאמה

מהומות בטורקיה: ארדואן כפה את מועמדו לתפקיד רקטור אוניברסיטת בוגזיצ'י/צילום: רויטרס

משטרת טורקיה עצרה אמש (רביעי) 37 חשודים בטענה שפרסמו ברשתות החברתיות "פוסטים פרובוקטיביים המסיתים לפשע ולשנאה" בתגובה למעצרו של ראש העיר איסטנבול אקרם אימאמוגלו, כך בישר הבוקר (חמישי) שר הפנים הטורקי.

אימאמוגלו, יריבו העיקרי של הנשיא טייפ ארדואן, נעצר אתמול (רביעי) והוא ניצב בפני שלל אישומים בהם גם סיוע לקבוצת טרור, מהלך שמפלגת האופוזיציה העיקרית בטורקיה כינתה "ניסיון הפיכה נגד הנשיא הבא של טורקיה".

ראש העיר איסטנבול אקרם אימאמוגלו. רויטרס, רויטרס
זעם בטורקיה בעקבות המעצר של ראש העיר איסטנבול אקרם אימאמוגלו/רויטרס, רויטרס

"הרשויות בטורקיה זיהו 261 חשבונות מדיה חברתית, בהם 62 מחוץ לטורקיה , בהם הועלו 'פוסטים פרובוקטיביים' בעקבות מעצרם של אימאמוגלו ו-105 ממקורביו. טורקיה תמשיך במאמציה לחקור ולאתר חשודים נוספים", כתב שר הפנים הטורקי עלי ירליקאיה בפוסט ברשת X. שר הפנים הוסיף ש-18.6 מיליון פוסטים שותפו ברשת-X על אימאמוגלו תוך פחות מ-24 שעות, מייד עם פרסום דבר מעצרו. טורקיה הגבילה אתמול משמעותית את הגישה לפלטפורמות המדינה החברתית X, אינסטגרם ורשתות אחרות והטילה איסור על קיום הפגנות.

sheen-shitof

עוד בוואלה

רוצים להנות מאינטרנט מהיר וחבילת טלווזיה בזול? זה אפשרי!

בשיתוף וואלה פייבר

על אף האיסור, עשרות אלפי בני אדם יצאו אמש (רביעי) להפגין ברחובות אנקרה ,איסטנבול ובערים נוספות. המפגינים קראו קריאות נגד הנשיא ארדואן אותו כינו "דיקטטור", ובחלק מהמקומות אף נרשמו עימותים עם כוחות המשטרה שהתמשה באמצעים לפיזור הפגנות, לפחות באחד העימותים סמוך לאוניברסיטת איסטנבול.

בתוך כך, באנקרה ממשיכים היום להפעיל לחץ על ראש העיר העצור. הבוקר (חמישי) פורסם כי חברת בנייה שנמצאת בבעלות משותפת של אימאמוגלו, הולאמה על ידי הרשויות, כך מסר משרד התובע הכללי של איסטנבול. בהצהרה מטעם משרד התובע נמסר כי השליטה על עסקיו של אימאמוגלו בתחום בנייה, המסחר והתעשייה נלקחה על ידי בית משפט, בהתבסס על דוחות חקירה של היחידה למלחמה בפשיעה הפיננסית.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully