וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

בכירים בחמאס: מסכימים למתווה וויטקוף - בתנאי למעבר מיידי לשלב השני של ההסכם

לירן אהרוני. עופר חג'יוב, מערכת וואלה

עודכן לאחרונה: 20.3.2025 / 7:49

לפי הדיווח ב"אל-ערבי אל-ג'דיד", מקורות בארגון מסרו שלא יתנגדו להצעה של שליח טראמפ שכוללת שחרור של מחצית מהחטופים החיים ומחצית מהחטופים החללים. משלחת מטעם חמאס צפויה להגיע לקהיר ולדון בהתפתחויות

כוחות צה״ל בפעילות קרקעית במרכז רצועת עזה/דובר צה"ל

מקורות בהנהגת חמאס מסרו הבוקר (חמישי) לעיתון הלונדוני "אל-ערבי אל-ג'דיד" שהארגון לא מתנגד להצעת שליח הנשיא טראמפ, סטיב וויטקוף, בתנאי למעבר מידי לשלב ב' של הסכם הפסקת האש. לפי המקורות, משלחת מטעם חמאס צפויה להגיע היום לקהיר ולפגוש גורמים בכירים במצרים כדי לדון בהתפתחויות.

השבוע, הגישה מצרים הצעת ביניים שתגשר בין ההצעה עליה הסכים חמאס שמדברת על שחרורו של עידן אלכסנדר ועוד חמישה חטופים חללים, לבין ההצעה של וויטקוף, שכוללת שחרור של מחצית החטופים החיים ומחצית מהחטופים החללים, כך לפי הדיווח. בנוסף, מקורות במצרים מסרו לעיתון שמשלחת של גורמים בצה"ל הגיעה אמש לקהיר לביקור של שלוש שעות, ונפגשה עם ראש המודיעין של מצרים, חסן רשאד, ועם בכיר צבאי מצרי רם-דרג.

סטפני אלר בשחרור גדי מוזס. חמאס, אתר רשמי
מקורות בחמאס הודיעו שלא יתנגדו להצעת וויטקוף בתנאי למעבר מידי לשלב ב'./אתר רשמי, חמאס

לטענת המקורות, בתום הביקור של המשלחת, הצוות הביטחוני המצרי שעבד בציר נצרים, עזב את הציר וזאת לפני הפעילות הקרקעית של צה"ל. כמו כן, המקורות ציינו כי המשלחת הישראלית גם דנה עם הבכירים המצרים לגבי צעדים חדשים בהם נקט צה"ל, ביניהם, הגדלת כמות הכוחות הנמצאים בציר פילדלפי, הגדלת הציוד הצבאי והנשק הכבד והרחבת הפריסה של כוחות צה"ל בציר פילדלפי - כשהמקורות לא מסרו פרטים לגבי תגובתם של הבכירים המצרים לצעדים אלו של ישראל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully