וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סבב שני: חודשו העתירות לבג"ץ נגד מינוי בן גביר לשר לביטחון לאומי

עודכן לאחרונה: 18.3.2025 / 16:22

שעות לאחר חידוש הלחימה בעזה, יו"ר עוצמה יהודית חזר בו מהתפטרותו, והוא צפוי לחזור לתפקידו כשר לביטחון לאומי. לאור ההודעה, חודשה עתירה לבג"ץ בבקשה לקבלת צו בינתיים שיקפיא את המינוי. כזכור, בג"ץ התמודד עם עתירות בנושא, אך הם לא הוכרעו בשל פרישתו מהממשלה

השר לשעבר איתמר בן גביר על עסקת החטופים/ללא

שעות לאחר חזרתה של ישראל ללחימה בעזה, הודיע חבר הכנסת לשעבר איתמר בן גביר, על חזרתו לממשלה. המינוי של שרי מפלגת עוצמה יהודית צפוי לעלות להצבעה בממשלה היום (שלישי), וההצבעה בכנסת צפויה להיערך מחר. לאחר ההודעה, הוגשה עתירה לבג"ץ לקבלת צו ביניים שיקפיא את מינויו הצפוי של בן גביר לשר לביטחון לאומי. העותרים הם ארני פטרושקה ופורום י"ב בחשוון לחיזוק הסובלנות הדתית, והם מיוצגים על ידי עו"ד גלעד ברנע.

מדובר למעשה בחידוש העתירות שהוגשו לבג"ץ בהם נטען כי השר לשעבר פוגע בעצמאות המשטרה ומתערב שלא לצורך בנושאים שמסורים לסמכות המשטרה בלבד. עתירות אלה טרם הוכרעו בשל פרישתו של בן גביר מהממשלה, עם יישום הפעימה הראשונה של עסקת החטופים השנייה.

איתמר בן גביר יו"ר עוצמה יהודית, ישיבת סיעה, 3 במרץ 2025. דוברות הכנסת, צילום מסך
פוגע בעצמאות המשטרה. השר איתמר בן גביר/צילום מסך, דוברות הכנסת

בעקבות ההצהרה כי בכוונתו לחזור ממשלה, נודע לוואלה כי היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב מיארה, בוחנת משפטית את חזרת השר איתמר בן גביר לשולחן הממשלה. כזכור, בסבב העתירות הקודם נגד השר, בו נטען כבר אז שהוא פוגע בעצמאות המשטרה, ביקשה היועמ"שית מראש הממשלה לשקול האם לפטר את השר מתפקידו.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully