בכנס חוסן של הקואליציה הישראלית לטראומה שהתקיים היום (שני), נחשפו נתונים מדאיגים אשר מתארים את השלכות המלחמה על מצבם הנפשי של האזרחים. שר הבריאות, אוריאל בוסו, הציג עליה משמעותית במספר הפניות לסיוע נפשי מאז תחילת הלחימה.
על פי הנתונים שהוצגו, מספר הפניות למרכזי החוסן גדל פי ארבעה, בעוד שהפעילות במרכזים עצמם זינקה פי עשרה. מרכזי החוסן הפכו בשנים האחרונות למרכיב קריטי במענה בנושאי בריאות הנפש, אך עם התגברות האירועים הביטחוניים והמשך הלחימה, עולה הצורך בהרחבת השירותים ובתגבור כוח האדם בתחום. "מספר המטפלים, המטופלים והשלוחות שהוקמו הם עדות למידת הצורך ולעבודה שנעשית," אמר השר בוסו. "המענה שניתן במרכזי החוסן מוכיח את חשיבותם ואת המשמעות העצומה שלהם עבור מערכת הבריאות והמדינה כולה".
קרין קביטקה הוברמן, מנהלת מרכזי החוסן בדרום של הקואליציה הישראלית לטראומה, הציגה את הנתונים המדאיגים מאז פרוץ מלחמת חרבות ברזל: עלייה של 800% במספר המנחים והמטפלים במרכזי החוסן, 290,000 שעות טיפול ביחידות הקליניות, 8,900 משתתפים בסדנאות טיפוליות, 72,000 משתתפים בתהליכי חוסן קהילתי, 28% מתושבי עוטף עזה בטיפול נפשי, ו34,083 מטופלים מרחבי הארץ במסגרות השונות.
השר אוריאל בוסו הבהיר כי משרד הבריאות מחויב להמשיך ולהשקיע במרכזי החוסן ובמענה בהם לטובת האזרחים הנזקקים לשירותיהם, ויעשה הכל כדי להעניק לכל תושב ומשפחה את היכולת לשוב לחיים.
לדבריו, מערך התמיכה הנפשית הוא מרכיב קריטי בהתמודדות עם ההשלכות הרגשיות של המלחמה, ואין בכוונת המשרד לעצור את מאמציו בתחום.
לדבריו בנושא מאמצי משרד הבריאות בנושא המענה הנפשי, הוסיף גם התייחסות לסוגיית החטופים והביע מחויבות עמוקה להשבת החטופים שנותרו בעזה: "אני נושא תפילה להשבתם המהירה של 59 החטופים שעדיין בשבי. לא נשקוט עד שכולם יחזרו הביתה". לסיום, הוסיף כי מחלקות השבים בבתי החולים ברחבי הארץ ימשיכו לפעול עד אשר כל החטופים ישובו לישראל.