נשיא רוסיה ולדימיר פוטין אמר היום (חמישי) במסיבת עיתונאים עם נשיא בלארוס במוסקבה כי הוא תומך עקרונית בהפסקת אש של 30 יום באוקראינה, אך הדגיש כי הוא מעוניין לקבל הבהרות מארצות הברית לגבי כמה נושאים.
פוטין ציין כי הוא מעוניין לקבל הבהרות לגבי המשמעות של הפסקת האש על הלחימה בחבל קורסק ברוסיה, שם הכוחות הרוסים מקיפים את הכוחות האוקראינים. הוא הוסיף כי יש צורך במנגנון פיקוח על הפסקת האש.
"כל הנושאים האלה הם שאלות שצריך לדון עליהן עם כל הצדדים. אנחנו תומכים ברעיון, אבל אנחנו צריכים לדון עם האמריקנים, אולי עם הנשיא טראמפ ישירות. אבל הרעיון לעצור את המלחמה בדרכי שלום הוא משהו שאנחנו תומכים בו".
הנשיא טראמפ אמר בתחילת פגישתו עם מזכ"ל נאט"ו, מארק רוטה, כי תגובתו של פוטין להצעת הפסקת האש הייתה "מבטיחה אך לא מלאה". הוא הוסיף כי הוא רוצה לראות הפסקת אש מצד רוסיה ואמר שהוא מוכן לדבר עם פוטין על כך.
מוקדם יותר היום הגיע שליחו של הנשיא טראמפ למזרח התיכון, סטיב ויטקוף, למוסקבה, שם הוא צפוי להיפגש עם פוטין. ביום שלישי הסכימו ארצות הברית ואוקראינה על תוכנית להפסקת אש של 30 יום במלחמה בת 3 השנים בין המדינות.