מקורות מסרו היום (רביעי) לערוץ הקטארי alaraby tv שישראל פועלת לארגן במדינה ביקור של איש דת דרוזי מהכפר הסורי חד'ר, שבדרום המדינה. זאת, בעקבות לחץ שמפעיל שייח' מהעדה הדרוזית בישראל לקיים את הביקור ובתיאום מול צה"ל.
לפי המקורות, בקרב "הכוח הלאומי" בגולן הסורי מתנגדים לביקור כשגם ממשלת סוריה מאיצה בתושבי הכפר להתנגד. כמו כן, לטענת המקורות, ישראל "מפתה" את התושבים הסורים באזורים בהן היא שולטת בהזדמנויות תעסוקה ובהקמת תשתיות.
אתמול, מקורות מסרו לערוץ "אל-ג'זירה" כי ממשלת סוריה חתמה על הסכם מול תושבי מחוז א-סווידאא', שבדרום סוריה, שמרבית תושביו דרוזים בצל הכוונה של ישראל לתמוך בהם. המקורות טענו כי ההסכם מדבר על כך שפעילי המשטרה המקומיים יהיו מבני המחוז, ושממשלת סוריה תמנה מושל ומפקד משטרה למחוז - כשלא חייב שהם יהיו מבני המחוז.