פרקליטות המדינה הייתה צריכה לעדכן אמש (שני) את בג"ץ בנוגע לצעדים שהמדינה נוקטת בהם על מנת להביא לגיוס החרדים, זאת בשל המספר הנמוך שנענה לצו הגיוס בקהילה החרדית, ולא התגייס בפועל. עם זאת, הפרקליטות ביקשה ארכה של מספר ימים מבית המשפט מאחר ולא קיבלה תגובה לעמדת שר הביטחון ישראל כץ.
אחת העותרות, תנועת אמא ערה, באמצעות עו"ד גלעד ברנע, מתנגדת נחרצות לבקשה בטענה כי מדובר בגרירת רגליים מכוונת מצד הממשלה, שפוגעת בצרכי הביטחון של מדינת ישראל. בעתירה נכתב כי "משיבי הממשלה גוררים רגליים באופן שנראה מכוון ואשר במובהק איננו תואם את דחיפות וחשיבות העניינים מושא העתירות שבכותרת. מהלכיהם גורמים לעיכוב נוסף העומד בניגוד לדין החוקתי והחקוק כאחד, כמו גם לצורכי השעה הביטחוניים הדוחקים וחובת השוויון בנטל".
בתגובתם גם מתחו ביקורת נוקבת על הממשלה בטענה שבדחיות החוזרות בנושא הם מונעים ביקורת שיפוטית על המחדל המתמשך שלא ניתן יותר להשלים איתו, ובכך גם להתרגל אליו ולהמשיך הלאה כאילו לא היה. בנוסף, מותחים ביקורת על צורת הפעולה של הפרקליטות שמבקשת ארכה ברגע האחרון, ולעיתים גם אחריו, ומכנים אותה "נלוזה ולא ראויה", ומבקשים לשים לזה קץ.
תנועת "אמא ערה" מורכבת בעיקר מאמהות לחיילים לוחמים שקוראות לשיוויון בנטל: "הקריאה היא לא בגלל שאנחנו רוצים שהילדים של כולם יסבלו כמונו ולנו יהיה יותר קל, אלא כי אנחנו בעד הילדים של כולנו"
מאז בוקר השבעה באוקטובר, מדינת ישראל נמצאת בלחימה בלתי פוסקת בשבע חזיתות, ואמהות הלוחמים שהקימו את התנועה טוענות כי הציבור אמנם מבין את אי הצדק בחוק הגיוס, אך הן עדיין פועלות כדי לשקף את הקושי בנטל שנופל רק על חלק מהעם, ולא על כולו.
מהצד השני, רבים מהקהילה החרדית מפגינים נגד חובת הגיוס לצה"ל. חלקם אפילו קוראים "שיחזירו את המנדט הבריטי, לא צריך מדינה".
אלו הביאו את התנועה לבקר את התנהלות המדינה והפרקליטות בסוגיית ההכרעה בנושא חוק הגיוס ובבקשה לדחות את בקשת הפרקליטות מבג"ץ.
התנועה מתעקשת ומבקשת מבית המשפט שלא יסכים לבקשת המדינה לקבל ארכה וטוענת כי "על בית המשפט לנקוט בדרך שיפוטית שלא תאפשר עוד למשיבי הממשלה לסכל את מימוש הדין, כמו גם את התכליות הדחופות והחיוניות." עוד מוסיפה התנועה כי על בית המשפט לפתח דרכי טיפול שיפוטיות שלא תאפשר לממשלה למנוע ביקורת שיפוטית על נושאים דחופים וחיוניים, בנסיבות העניין.
מבית המשפט עדיין לא נמסרה תגובה.