וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עשרות נפגעים בהתנגשות בין מכלית נפט וספינה מול חופי בריטניה, הצוותים נטשו | תיעוד מלב ים

עודכן לאחרונה: 10.3.2025 / 19:14

תאונה ימית קשה מול חופי יורקשייר שבצפון בריטניה. אנשי משמר החופים פועלים לחלץ את אנשי הצוות על סיפון מכלית כימיקלים שעולה באש לאחר שהתנגשה בספינת מטען. צוותי כיבוי אש נלחמים בשעה זו בלהבות שנראות היטב מהוף בצפון האי הבריטי

קויק: פנזנס, בריטניה/evelina.ulickait, טיקטוק

עשרות נפגעים בהתנגשות בין מכלית נפט לספינת מטען מול חופי יורקשייר שבצפון מזרח בריטניה. ספינות משמר החופים של הוזעקו בשעות הצהריים בעקבות הדיווחים על התנגשות בין מכלית וספינת מטען מול החוף הצפוני-מזרחי של אנגליה, כך מסרה ביום שני סוכנות הים והחופים. על פי דיווחים ראשוניים מדובר בתאונה בין מכלית הכימיקלים "סטנה אימקיולט" המופעלת על ידי חברת הספנות "קראולי" מארה"ב, וספינת מטען. הצוותים נטשו את כלי השיט.

"מסוק הצלה של משמר החופים מהומברסייד הוזעק לזירה, לצד סירות הצלה, וכלי שיט עם יכולת כיבוי אש. התקרית עדיין נמשכת גם בשעה זו", נמסר בהודעת משמר החופים.

מסוכנות הספנות של האו"ם, הארגון הימי הבינלאומי, נמסר כי הם עוקבים מקרוב אחר התקרית וממתינים לפרטים נוספים. אתר המעקב אחר תנועת כלי שייט, Marine Traffic, הראה מספר ספינות כולל אוניות מכולות ומכליות נפט שנמצאות באזור הים הצפוני בו התרחשה ההתנגשות. על פי הפרטים הראשוניים כפי שתועדו באתרי המעקב, המכלית הייתה במצב עגינה וספינת המטען, שככל הנראה הייתה על טייס, אוטומטי התנגשה בעוצמה רבה במכלית, כתוצאה מההתנגשות שני כלי השייט החלו לבעור והעשן השחור נראה היטב ממרחק רב. עד כה חולצו יותר מ-30 אנשי צוות שהובאו בבטחה אל החוף.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully