וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טען שנפגע מירי - ונחשף כרוצח: פענוח רצח הילד בן ה-14 בלוד

עודכן לאחרונה: 9.3.2025 / 19:45

המשטרה פענחה את רצח וואיל אבו זייד, בן 14 מלוד, שנורה למוות בפתח ביתו. סלימאן אבו גאנם, שהתחזה לקורבן, נחשף כחשוד המרכזי בזכות ראיות טכנולוגיות. "אנשים מרססים עם קלצ'ניקוב ללא אבחנה, פוגעים באמא ובילד. אני שמח שהצלחנו לפענח את הרצח", אמר גורם בכיר בימ"ר

תיעוד שיבוש הזירה וסינק קצין חקירות ימר מרכז/דוברות משטרת ישראל

ב-3 בפברואר בצהריים נורה למוות וואיל אבו זאיד, קטין בן 14, בפתח ביתו בשכונת פרדס ניר בלוד. היחידה המרכזית של מחוז מרכז פענחה את הרצח, ואספה ראיות שקשרו את החשוד המרכזי למעשה. "אנשים מרססים עם קלצ'ניקוב ללא אבחנה לעבר בית, פוגעים באמא ובילד שכל חטאם שהם גרים במתחם בשכונה בלוד. אני שמח שהצלחנו לפענח את הרצח", אמר גורם בכיר בימ"ר מחוז המרכז לוואלה.

הצהרת תובע הוגשה היום (ראשון) נגד החשוד המרכזי, סאלימן אבו גאנם, שנעצר בחשד למעורבות ברצח. ביום חמישי הקרוב צפויה הפרקליטות להגיש נגדו כתב אישום בגין רצח. החקירה נגד חשודים נוספים שהיו מעורבים בירי עדיין נמשכת.

תחנת לוד , 25 בפברואר 2025. הודיה רן
תחנת לוד , 25 בפברואר 2025/הודיה רן

לפי ממצאי החקירה, הרצח התרחש על רקע סכסוך חמולות מתמשך בין משפחת אבו גאנם למשפחת אבו זייד. הירי עצמו בוצע באמצעות רובה קלצ'ניקוב, ובמשטרה הצליחו לאתר את הנשק בסריקות שנערכו באזור, סמוך לרכב ששימש את היורים.

המשטרה אספה ראיות פורנזיות וטכנולוגיות משמעותיות שקושרות את החשוד לרצח. בין הראיות המרכזיות שנאספו ישנו תיעוד של ציר הנסיעה של החשוד מזירת הרצח לבית החולים קפלן. בנוסף, הנשק ששימש לירי אותר בסריקות, וכן הרכב ששימש לביצוע הרצח, אשר נמצא נטוש בשטח פתוח בין לוד לרמלה. כמו-כן, אותר רכב נוסף שנורה לאחר ביצוע הרצח, כחלק מהמשך הסכסוך בין החמולות. כוחות המשטרה שהגיעו לזירת הרצח גילו כי היא נשטפה לפני הגעתם, אך החוקרים הצליחו בכל-זאת לאסוף ממצאים משמעותיים שהובילו לזיהוי החשודים ולגיבוש תשתית ראייתית נגד אבו גאנם.

sheen-shitof

עוד בוואלה

מיקום אסטרטגי, נוף מרהיב ודירות מפוארות: השכונה המסקרנת שנבנ

בשיתוף אאורה נדל"ן

תיעוד מזירת הרצח בלוד. דוברות משטרת ישראל, צילום מסך
תיעוד מזירת הרצח בלוד/צילום מסך, דוברות משטרת ישראל
תיעוד מזירת הרצח בלוד. דוברות משטרת ישראל, צילום מסך
תיעוד מזירת הרצח בלוד/צילום מסך, דוברות משטרת ישראל

מפקד מחוז מרכז, ניצב יאיר חצרוני, ציין כי מדובר בפענוח מורכב אך מוצלח: "מדובר בפענוח מקצועי שתכליתו כליאת הרוצח לשנים רבות, למען שלום התושבים, הראויים לנהל אורח חיים תקין ובטוח. גם הפעם הצלחנו, חרף שיבוש הזירה על-ידי תושבי המקום, לשים את היד על רוצח שירה למוות בקטין במסגרת סכסוך חמולתי אלים ומתועב".

במהלך חקירתו הכחיש סאלימן אבו גאנם כל מעורבות בירי, ואף ניסה לטעון כי הנער נפצע בכלל באירוע אחר. עם זאת, הממצאים הפורנזיים והטכנולוגיים קושרים אותו ישירות לאירוע, וחקירת המשטרה מפריכה את גרסתו.

למרות הפענוח והצהרת התובע, החקירה נמשכת כדי למצות את הדין עם כלל החשודים בירי. "מדי יום אנו מסכלים ניסיונות רצח, תופסים אמצעי לחימה, ומשקיעים מאמצים עצומים במיצוי הדין עם העבריינים - הכל כדי להבטיח את ביטחון הציבור", הוסיף ניצב חצרוני.

ביום חמישי הקרוב תגיש פרקליטות מחוז מרכז כתב אישום בגין רצח נגד אבו גאנם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully